Koncert pijaniste Vladimira Domazetovića odložen za petak, 18. avgust

Koncert barskog pijaniste, ujedno i selektora muzičkog programa Barskog ljetopisa, Vladimira Domazetovića, odložen  je usljed opravdanih razloga, pa će umjesto u utorak 15. avgusta kada je prvobitno planiran, biti održan u petak 18. avgusta. Organizatori se izvinjavaju publici koja je planirala večeras da dođe, pozivajući sve zainteresovane da budu gosti završnog muzičkog događaja Ljetopisa u petak, u sali Dvorca kralja Nikole u 22h.

 • R. Šuman: Op.15
  -Von fremden Landern und Menschen
  -Kuriose Geschichte
  -Haschemann
  -Bittendes Kind
  -Gluckes genug
  -Wichtige Begebenheit
  -Traumerei
  -Fast zu ernst
  -Der Dichter spricht
 • F. Šopen: Balada Op.38 br.2 F-Dur
 • L.V. Betoven: Sonata Op. 53 br.21 C-Dur,  “Waldstein”
  -Allegro con brio
  -Introduzione. Adagio molto
  -Rondo. Allegreto moderato – Prestissimo

Vladimir Domazetović je rođen  u Baru 1976. godine. Po sticanju osnovnog muzičkog obrazovanja, školovanje je nastavio u klasi profesora Slave Gabrijelova kod kojeg je, prema sopstvenim riječima, stekao najznačajnija iskustva i znanja o klavirskoj interpretaciji. U šesnaestoj godini, kao najmlađi student Univerziteta Crne Gore, upisao se na Muzičku akademiju u Titogradu. Studirao je i magistrirao na cetinjskoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora V. Bočkarjova, dok je specijalističke studije završio u Parizu na Visokoj školi Alfred Cortot u klasi profesora Marijana Ribickog, gdje je stekao diplomu pijaniste – izvođača. Laureat je brojnih republičkih i saveznih takmičenja bivše Jugoslavije. Pobjednik je Prvog međunarodnog pijanističkog takmičenja u Novom Sadu (1992), čime je, kao šesnaestogodišnjak, ušao u krug najuspješnijih mladih pijanista bivše SFRJ. Dobio je i drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju u Rimu (1993), a bio je i finalista uglednog pijanističkog takmičenja u Senigaliji (1994). Nastupao je više puta na festivalima Barski ljetopis, Grad teatar – Budva, Espressivo, Dani muzike, Montenegro Music Festival, Nomus, Nimus i mnogim drugim.

Vladimir Domazetović je ostvario zapažene nastupe širom Evrope i snimao za više televizijskih i radio stanica. Nastupao je više puta u prestižnoj pariškoj dvorani Alfred Cortot, kao i u Poljskoj ambasadi i Jugoslovenskom kulturnom centru. Održao je više koncerata u okviru Nacionalne koncertne sezone u Srbiji 2008. godine. Ostvario je zapažene nastupe sa eminentnim orkestrima kao što su: Simfonijski orkestar RTVCG, Beogradska filharmonija, orkestar Virtuosi di Praga i italijanski orkestar Mitteleuropa. Pored solističkih nastupa ostvario je i niz uspješnih koncerata interpretirajući kamernu muziku kao član klavirskog trija sa V. Klenkovskim (klarinet) i K. Stanković (violončelo). Pohađao je seminare poznatih klavirskih pedagoga kao što su: Vladimir Viardo, Konstantin Bozino, Žan Fasina i Žak Ruvije.

Za ostvarene rezultate na polju umjetnosti dobio je visoka društvena priznanja koja su mu uručili: Centar za savremenu umjetnost Podgorica, Skupština opštine Bar i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU). Vladimir Domazetović je angažovan kao selektor muzičkog dijela programa festivala Barski ljetopis. Docent je na Muzičkoj akademiji na Cetinju.