Milun Lutovac

Književni program: Dr Milun Lutovac

Dr Milun Lutovac diplomirao je na Odsjeku za srpskohrvatski jezik i jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Od 1996. do 2001. godine bio je profesor u Gimnaziji "Niko Rolović", a od 2002. do 2007. godine, direktor Centra za kulturu u Baru, kao i međunarodnih festivala: Barski ljetopis, Mediteranski sajam knjiga, Susreti pod Starom maslinom. Diplomatsku akademiju "Gavro Vuković" završio je na Pravnom fakultetu, UCG, 2004. Magistrirao je međunarodne odnose na Fakultetu pravnih nauka, UDG, u Podgorici, 2009. godine, pred komisijom: prof. dr Radovan Vukadinović, mentor, prof. dr Radule Knežević, član, prof. dr Novak Kilibarda, član, na temu: "Čovjek sa razmeđa svjetova  - Stefan Mitrov Ljubiša".

 

zeljko milovic 2

bARS: Željko Milović

Dugogodišnji urednik lokalnih listova “Barske novine”, “bARS”, “Nove barske novine”, “Maslinada”, a od 2006. godine je urednik na portalu Bar Info - informativnom sajtu Radio Bara. Oglašavao se člancima, esejima i reportažama u mnogim crnogorskim i regionalnim medijima i portalima.

Samostalni je autor šest monografija o Baru, a kao koautor potpisuje još tri. Napisao je i opsežnu monografiju urbane scene - “Crnogorska pop-rok muzika, 1954-1991”. Objavio je 12 knjiga poezije i proze. Autor je ili koautor tri izložbe fotografija, dokumenata i memorabilija, kao i dokumentarnog filma “Bar na vremenskoj kapiji”. Urednik je u izdavačkoj kući “Mediteran multimedia” iz Bara.

 

Vesna Vujošević Labović

Prateći program: Mr Vesna Vujošević Labović

Mr Vesna Vujošević Labović, osnovne i postdiplomske studije na odsjeku za glumu, završila je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Specijalizirala je igru (glumu) sa maskama, na Fakultetu za umjetnost, dizajn i dramu u Oslu u Norveškoj 2008. godine. Predavala je na predmetu scenski pokret na Fakultetu dramskih umjetnosti dugi niz godina. Igrala je kao glumica u pozorištu i na filmu. Vodi preko dvadeset godina radionice i kurseve glume za djecu i mlade. Bavila se selekcijom, organizacijom i produkcijom umjetničkih programa. Bila je u žiriju dramskog programa na festivalu „Purgatorije" u Tivtu i „BarskI ljetopis“ u Baru. Prateći program uređuje već nekoliko godina.

Anastazija foto dr

Likovni program: Dr Anastazija Miranović

Rođena u Kotoru, gdje  završava osnovnu i srednju školu, kao i Školu za osnovno muzičko obrazovanje.

U Beogradu diplomira na Filozofskom fakultetu, na grupi za istoriju umjetnosti kod prof.Jerka Denegrija. Magistarsku, a potom i doktorsku tezu brani kod akademika CANU, prof.Rajka Vujučića  i prof.Aleksandra Čilikova. Ima stručno zvanje istraživača i muzejskog savjetnika.

Tokom svog dugogodišnjeg profesionalnog rada nalazila se/nalazi se na čelu najznačajnijih institucija kulture i umjetnosti Crne Gore.

Miro Kruščić foto

Muzički program: Mr Miro Kruščić

 

Mr Miro Kruščić rođen je u Baru 1978. godine. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju, odsjek pedagoško-teoretski, 2003. godine, a dirigovanje magistrirao 2011., u klasi prof. Darinke Matić Marović.
Dvadeset godina radi kao muzički pedagog (JU ŠOMO „Savo Popović“- Cetinje 2003., OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ – Bar 2004/05. god.), od 2006. godine je profesor horskog pjevanja u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru, gdje je funkciju direktora obavljao od 2019. do 2022. godine. Osnivač je i umjetnički rukovodilac-dirigent ženskog kamernog, kasnije mješovitog, hora „Antivari musica“ sa kojim bilježi više od dvije stotine nastupa na domaćim, regionalnim i međunarodnim festivalima umjetničke muzike (Njemačka, Austrija, Italija, Albanija, Grčka, Češka, Slovačka, Rusija...). Autor je nekoliko kompozicija i aranžmana („Luča“, „Aleluja“, „Rim“...) i dobitnik brojnih nagrada i priznanja.

Milija fotografija

Pozorišni pogram: Milija Šćepanović

 

Milija Šćepanović rođen je 1986. godine u Baru, gdje je završio OŠ „Anto Đedović“ i gimnaziju „Niko Rolović“.Diplomirao je filmsku i TV režiju u klasi prof. Slobodana Šijana 2011. godine u Beogradu. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.Autor je nekoliko kratkometražnih igranih kao i dva kratkometražna dokumentarna filma.

Režirao je televizijski dokumentarac „Felix Romuliana“ u produkciji National Geographic Channel-a kao i više televizijskih emisija raznih formata.Radio je kao pomoćnik režije na dugometražnim filmovima istaknutih jugoslovenskih autora Slobodana Šijana, Srđana Dragojevića, Miloša Radivojevića itd.