‎+382 68 278 760

Bojana Brajovic

Muzički program: Bojana Brajović (1982)

je počela da uči gitaru u barskoj muzičkoj školi kod profesora R. Domazetovića. Završila je Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi profesora S. Bulatovića i gimnaziju “Niko Rolović” u Baru.

Diplomirala je sa najvišom ocjenom na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesorice Vere Ogrizović.

Tokom školovanja, osvojila je brojne prve i specijalne nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i dvije II nagrade na medjunarodnim takmičenjima u Sloveniji i na I Guitar Art Summer Festu u Herceg Novom, 2006. godine.

 

zeljko milovic 2

bARS: Željko Milović

Dugogodišnji urednik lokalnih listova “Barske novine”, “bARS”, “Nove barske novine”, “Maslinada”, a od 2006. godine je urednik na portalu Bar Info - informativnom sajtu Radio Bara. Oglašavao se člancima, esejima i reportažama u mnogim crnogorskim i regionalnim medijima i portalima.

Samostalni je autor šest monografija o Baru, a kao koautor potpisuje još tri. Napisao je i opsežnu monografiju urbane scene - “Crnogorska pop-rok muzika, 1954-1991”. Objavio je 12 knjiga poezije i proze. Autor je ili koautor tri izložbe fotografija, dokumenata i memorabilija, kao i dokumentarnog filma “Bar na vremenskoj kapiji”. Urednik je u izdavačkoj kući “Mediteran multimedia” iz Bara.

 

Milija fotografija

Filmski pogram: Milija Šćepanović

 

Milija Šćepanović rođen je 1986. godine u Baru, gdje je završio OŠ „Anto Đedović“ i gimnaziju „Niko Rolović“.Diplomirao je filmsku i TV režiju u klasi prof. Slobodana Šijana 2011. godine u Beogradu. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.Autor je nekoliko kratkometražnih igranih kao i dva kratkometražna dokumentarna filma.

Režirao je televizijski dokumentarac „Felix Romuliana“ u produkciji National Geographic Channel-a kao i više televizijskih emisija raznih formata.Radio je kao pomoćnik režije na dugometražnim filmovima istaknutih jugoslovenskih autora Slobodana Šijana, Srđana Dragojevića, Miloša Radivojevića itd.

Dragana erjavsek

Književni program: Dragana Erjavšek

Dragana Erjavšek, crnogorska književnica, književna kritičarka i prevoditeljka, rođena u je u Baru 1980. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Objavila je dvije zbirke poezije („Horizontala preko bola“ i „Vertikala bola“), roman „Otvorena knjiga“ i zbirku književnih prikaza „Nova crnogorska književnost“, kao i prevode monografije „Bar, grad feniks“ Maksima Lutovca i knjige „Ženska mistika“ Beti Fridan. Poeziju i prozu objavljuje u brojnim domaćim i regionalnim časopisima, a književne prikaze je posljednjih godina objavljivala u dnevnom listu „Pobjeda“ gdje je radila kao novinarka.

Dobitnica je treće nagrade na konkursu za najbolju kvir priču u organizaciji NVO „Queer Montenegro“ i prve nagrade na regionalnom konkursu za priču inspirisanu Bihorom „Zavičajne staze“. Erjavšek je urednica nekoliko desetina knjiga objavljenih u Crnoj Gori i Srbiji.
Bila je rezidentkinja Nacionalnog centra za pisanje (National centre for writing) u Uneskovom gradu kulture, Noriču, gdje je u okviru programa Kreativne Evrope prevodila knjigu „Unexausted time“ nagrađivane britanske pjesnikinje Emili Beri.

Erjavšek je magistrandkinja na Odsjeku za crnogorsku književnost na Filološkom fakultetu u Nikšiću.
Zapošljena je u Matici crnogorskoj.

Goran Cetkovic

Likovni program: Goran Ćetković

Goran Ćetković je rođen 1975 godine u Kolašinu. Diplomirao je na odsjeku Slikarstvo, pri  FLU Cetinje 2000. godine, u klasi profesora Nikole Gvozdenovića.

Izlagao je na velikom broju grupnih izložbi i učesnik je značajnih likovnih salona u zemlji i inostranstvu. Do sada je imao 44 samostalne izložbe od kojih su značajnije izložbe u Baru, Zagrebu, Podgorici, Beogradu, Splitu, Rijeci, Cirihu , Novom Sadu...

Dobitnik je velikog broja značajnih nagrada od kojih se izdvajaju:

- Nagrada FLU Cetinje i galerije Spinnaker na izložbi studenata završne godine.
-Nagrada ULUCG, Lubarda, Stijović i Milunović za 2016. godinu.
- Plaketa Tesla fondacije, Beograd 2017. godina.
Živi i radi u Baru.