Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Radomir Petrić i Sabrija Vulić: „Pola vijeka stvaralaštva Muharema Muratovića”, monografija

22. jula 2022. od 21:00

RADOMIR PETRIĆ I SABRIJA VULIĆ: „POLA VIJEKA STVARALAŠTVA MUHAREMA MURATOVIĆA“, monografija

Moderatorka: Maja Tomović

 

O monografiji:

Projekat „Pola vijeka stvaralaštva Muharema Muratovića” obuhvata izradu monografije posvećene ovom uglednom crnogorskom slikaru rodom iz Mrkojevića i njegovom vrijednom jubileju od značaja za savremenu crnogorsku likovnu scenu.
Na preko 160 stranica obuhvaćene su sve faze Muratovićevog stvaralaštva, o kojem je stručni sud dao uvaženi crnogorski likovni stvaralac i kritičar Slobodan Slovinić u eseju  „Genius Loci”.
Predstavljeno je preko 110 reprodukcija najbitnijih Muratovićevih likovnih ostvarenja, njegove  najvažnije izložbe kroz kritike  eminentnih istoričara umjetnosti Crne Gore i regiona, kao i umjetnikove pjesme i razmišljanja o aspektima koji su ga oformirali kao stvaraoca.
Projekat je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore na svom godišnjem konkursu.

Monografiju potpisuje urednički tim Radomir Petrić i Sabrija Vulić.

O autorima:

Radomir Petrić je novinar i urednik portala Feral.bar. Predsjednik je NVU Sua Sponte, dugogodišnji novinar ND Vijesti iz Bara i saradnik više domaćih i regionalnih medija.

Sabrija Vulić, urednik je II programa TVCG i predsjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore. Pokretač je lista “Glas Mrkojevića” i dugogodišnji saradnik brojnih medija iz Crne Gore i regiona.

Detalji

Datum:
22. jula 2022.
Vrijeme:
21:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Dvorac kralja Nikole

Organizator

JU Kulturni centar Bar