Raznovrstan i uzbudljiv januarski reperotar Zimske scene “Ljetopisa”

Program Zimske scene „Barskog ljetopisa“, nakon nedjelju dana praznične pauze, nastavlja se shodno ustaljenoj praksi održavanja jednom sedmično, a publiku i tokom prvog mjeseca 2019. godine „Četvrtkom u Baru“ očekuju raznovrsni kulturno-umjetnički sadržaji.

 

U okviru januarskog muzičkog programa Zimske scene na repertoaru su dva koncerta. Prvi od njih zakazan je za 10. januar kada će, u Dvorcu kralja Nikole u 20h, nastupiti mladi crnogorski muzičari Darja Samofalova i Vasilije Basarab. Radi se o izuzetno talentovanim umjetnicima, osvajačima brojnih državnih i međunarodnih priznanja koji će ovom prilikom interpretirati  Betovenove, Listove i Rahmanjinove kompozicije pisane za klavir.

 

Pozorišni program će prvog mjeseca 2019. godine biti u znaku regionalne produkcije. Naime, na podijumu sale hotela „Korali“ u Sutomoru, 17. januara biće postavljena jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji hrvatskog pozorišta„Mrzim istinu!“ u produkciji Teatra & TD koju je režirao čuveni reditelj Oliver Frljić. Predstava je to u kojoj Frljić govori o sebi, u prvom licu, imenom i prezimenom i o svojoj porodici, a publika kao da je u gostima u njihovom domu, i prati ih u raznim traumatičnim etapama života. Uloge tumače Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković. Predstava počinje u 20h.

 

Januarski program nastavlja se 24. u mjesecu, kada će se, u Dvorcu kralja Nikole u 20h, Barani upoznati sa likovnim stvaralaštvom tri mlade crnogorske umjetnice Jelene Iličković Tomić, Jovane Vujanović i Tijane Vujović. Izložbu radova otvoriće dr Anastazija Miranović, selektorka likovnog programa „Barskog ljetopisa“, a prezentacija njihovih radova poput nastupa Samofalove i Basaraba je još jedan u nizu primjera već iskazane težnje selektorskog i organizacionog tima Festivala da podrži afirmaciju mladih i kvalitetnih barskih i crnogorskih stvaraoca.

Posljednji ovomjesečni četvrtak proteći će u znaku džez muzike. Ovoga puta, gosti „Barskog ljetopisa“  biće članovi mladog beogradskog sastava „Trio flamenco“ koji će nastupiti 31. januara u Dvorcu kralja Nikole u 20h.Ovaj sastav, koji se do sada se nije mogao čuti u Crnoj Gori, barskoj publici prirediće pravi muzički užitak uz zvukove flamenka i džez obrade poznatih kompozicija.

 

Podsjećamo da su svi programi Zimske scene „Barskog ljetopisa“ besplatni, osim predstava za koje se karte, po cijeni od 5 eura,već mogu rezervisati pozivom ili porukom na broj 068/278-760.