Milija Šćepanović

Milija Šćepanović rođen je 1986. godine u Baru, gdje je završio OŠ „Anto Đedović“ i gimnaziju „Niko Rolović“.Diplomirao je filmsku i TV režiju u klasi prof. Slobodana Šijana 2011. godine u Beogradu. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.Autor je nekoliko kratkometražnih igranih kao i dva kratkometražna dokumentarna filma.

Režirao je televizijski dokumentarac „Felix Romuliana“ u produkciji National Geographic Channel-a kao i više televizijskih emisija raznih formata.Radio je kao pomoćnik režije na dugometražnim filmovima istaknutih jugoslovenskih autora Slobodana Šijana, Srđana Dragojevića, Miloša Radivojevića itd.Režirao je radio dramu „Aurora 324“ u produkciji dramskog programa Radio Beograda kao i pozorišnu predstavu „Škola bezbožništva“ u Dadov teatru.

U školskoj godini 2013/14, predavao je Istoriju i teoriju filma u srednjoj dramskoj školi „Artimedia“ u Beogradu.Trenutno priprema svoj dugometražni igrani prvijenac, po motivima romana „Iskupljenje“, proslavljenog autora Branimira Šćepanovića.Poziciju selektora dramskog programa „Barskog ljetopisa“ obavlja od 2021. godine.