Bojana Brajović

 je počela da uči gitaru u barskoj muzičkoj školi kod profesora R. Domazetovića. Završila je Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi profesora S. Bulatovića i gimnaziju “Niko Rolović” u Baru. Diplomirala je sa najvišom ocjenom na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesorice Vere Ogrizović.
Tokom školovanja, osvojila je brojne prve i specijalne nagrade na republičkim i saveznim takmičenjima, kao i dvije II nagrade na medjunarodnim takmičenjima u Sloveniji i na I Guitar Art Summer Festu u Herceg Novom, 2006. godine.

Usavršavala se na master-klasovima i seminarima kod renomiranih svjetskih gitarista kao što su: R. Andia, R. Dyens, E. Karamazov, T. Hoppstock, P. Steidl, S. Prieto, A. Mouzourakis i drugi.

Nastupala je u okviru brojnih festivala u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Italiji, i imala solističke koncerte u značajnijim salama Crnoj Gori. Saradjivala je sa crnogorskim Simfonijskim orkestrom i muzicirala u kamernim ansamblima sa flautom, violončelom, u duu, triju i kvartetu gitara.

Od 2011. godine saradjuje sa flautistom Borisom Nikčevićem, sa kojim je imala veliki broj nastupa u Crnoj Gori, Francuskoj, Srbiji, Sloveniji. Član je Clazz kvinteta, ansambla koji izvodi muziku francuskog kompozitora Claude-a Bolling-a.

Od 2005. godine predaje gitaru u muzičkoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici. U septembru 2006. je izabrana za predsjednika Udruženja gitarskih izvodjača i pedagoga Crne Gore, “Argus”, koje je deset godina organizovalo najstariji crnogorski festival gitare, Bar Guitar Fest. Autorka je poslednjeg usvojenog predmetnog programa Gitara za osnovnu muzičku školu.