Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Veče filmske, evergreen, jazz i pop-rock muzike, Gradska muzika Budva i „Broodmen“

22. avg 2023.

Veče filmske, evergreen, jazz i pop-rock muzike, Gradska muzika Budva i „Broodmen“

Dvorac kralja Nikole

21.00h

Gradska muzika Budva

Gradska muzika je simbol grada Budve sa dugom i bogatom tradicijom.

Osnovana je davne 1906. godine, a pod vođstvom kapelnika Razbovskog nastupala do 1914. godine, kada je rad prekinut zbog ratnih okolnosti.

Pod palicom sadašnjeg dirigenta, Milutina Barbula, u posljednjih pet godina orkestar je imao više od stotinu nastupa u zemlji i inostranstvu.

Gradska muzika Budva je više od ansambla. Ona je čuvar tradicije, most između prošlosti i sadašnjosti, a kroz svoje nastupe i druženja povezuje muzičare različitih generacija prenoseći bogato umjetničko nasljeđe ‘s koljena na koljeno’.

 

 „Broodmen“

„Broodmen” je nastao kao spoj dvije kreativne duše odrasle u Novom Sadu, Dragana Alimpijevića Pika i Zoltana Šimona. Potekli iz dva potpuno različita muzička miljea, kao dugogodišnji saradnici svirali su i stvarali u zajedničkim sastavima i učestvovali na mnogobrojnim albumima i snimanjima širom regiona. „Broodmen“ su osnovali u želji da kreiraju utočište otvoreno za najraznovrsnije ideje, vođeni čistim emocijama i iskrenošću. Nakon dvije godine rada snimili su svoj prvi album „Secondary Emotions“, koji su samostalno izdali 2017. godine. Od 2019. godine Zoltan živi i radi u Amsterdamu, pa bend nastavlja pisanje novih pjesama na daljinu. Ljeta 2021. godine Pik i Zoltan se ponovo okupljaju i uživo snimaju 5 pjesama u okviru `live session`-a u studiju „Road“. U pјesmi „Clown life“ na harmonici im je gostovao renomirani Novosadski umјetnik Lazar Novkov. Izlazak novog albuma je planiran za jesen ove godine.

Details

Date:
22. avg 2023.
Event Category:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *