Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mural/ in progress David Husić

23. avg 2023.

bARS

Mural/ in progress David Husić,

akademski slikar

Uže gradsko jezgro, 26. jul, 2 avgust, 9 avgust, 16 avgust, 23 avgust

***

Program „bARS“ u okviru Barskog ljetopisa 2023. predviđa jednu novinu u lokalnim okvirima. Riječ je o izradi murala sa motivima likova šest poznatih Barana iz sedamdesetih i osamdesetih godina, na umjetnički način, daleko od kiča i banalnosti kojim samouki akteri „ulične umjetnosti“ često obasipaju. Umjetničke forme u vidu murala sve češće krase javne površine gradova, ima ih od Ulcinja do Nikšića, od Beograda do Njujorka, i osim što su zaštitni znakovi grada, imaju i turistički potencijal. Murale u Baru oslikaće akademski umjetnik David Husić. Nakon završetka posljednjeg murala biće štampana prigodna knjižica, svojevrsni post-katalog koji će ispratiti sam čin kreativnog rada.

Likovni umjetnik David Husić (1989) završio je osnovnu školu u Baru, a potom Srednju likovnu na Cetinju. U prijestonici Crne Gore diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje 2015. godine, u klasi profesora Dragana Karadžića, a potom specijalizirao slikarstvo u klasi profesora Ratka Odalovića. Radio je kao ilustrator u NVO „Planeta znanja” u saradnji sa IDJ-om, a njegov rad na dva murala u Baru izazivao je značajnu pažnju medija.

Učesnik je više kolektivnih izložbi, kao i likovnih kolonija, a publici se predsatvio i specifičnom samostalnom izložbom „Antifraktal”. Živi i stvara u Baru.

Details

Date:
23. avg 2023.
Event Category:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *