Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Svjetska premijera kratkometražnog filma ,,Diva”

26. jul 2021. od 21:30

Svjetska premijera kratkometražnog igranog filma “Diva” francuskog reditelja i scenariste Kristofa Žaroša zakazana je za ponedjeljak 26. jul u Baru. Ovo ostvarenje će biti prikazano u sklopu večeri filmskog programa  Barskog ljetopisa na Trgu Vladimira i Kosare.

U pitanju je crnogorsko-francuska koprodukcija, a glavna uloga povjerena je crnogorskoj glumici Sanji Popović. Pored nje, u filmu igraju : Pavle Ilić, Ivona Čović Jaćimović, Slavko Kalezić, Vjera Bulatović i Stevan Radusinović. Sniman je na lokacijama u Podgorici, Petrovcu i Kotoru, a završna scena snimljena je u francuskom gradu Miluzu.

Producent filma je Marko Jaćimović.

Film govori o muzičkoj super zvijezdi koja, preživjevši saobraćajnu nesreću, postaje svjesna krhkosti ljudskog bića. Iste večeri na koncertu pokušava fizički da komunicira sa obožavaocima, ali oni ne uzvraćaju već je posmatraju samo kao sliku. Tada shvata da je zatočenica sopstvenog imidža kojoj je sistem konfiskovao život, što je navodi da bježi dok se šou nastavlja bez nje…

Na premijeri će, pored reditelja i glumačke ekipe prisustvovati i Dušan Vuleković, direktor fotografije, zatim Tijana Todorović, kostimografkinja i Gojko Berkuljan, montažer.

Filmski program u sklopu Barskog ljetopisa u ponedjeljak je posvećen Filmskom centru Crne Gore, a pored Žaroševog filma, tokom večeri, publika će na Trgu Vladimira i Kosare moći da pogleda i ostvarenja „Peloid“, „Paket See“, „Posjeta“ i „Obrad“.

Nakon projekcija, prisutnima će se obratiti director FCCG Sehad Čekić. Program počinje u 21.30 časova.

Details

Date:
26. jul 2021.
Time:
21:30
Event Category:

Venue

Trg Vladimira i Kosare
Bar, 85000 Crna Gora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *