Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Duo Classico Dina Desančić i Safet Drljan

25. jul 2021. od 21:00

Duo Classico koji čine magistarka violine Dina Desančić i profesor harmonike Safet Drljan dobro je poznat barskoj publici. Ove godine održaće koncert u sklopu Barskog ljetopisa.

Duo Classico postoji od 2013. godine, a uspješno, već dugi niz godina, koncertiraju kako u zemlji tako i u inostranstvu. Imali su priliku da nastupe na brojnim festivalima u gradovima naše zemlje, ali i da svoju zemlju predstave na scenama širom svijeta, među kojima su Ankara, Zagred, Ljubljana, Sarajevo, Beograd, Fetije…

Među najznačajnijim nastupima izdvajaju koncert u Crnogorskom narodnom pozorištu 2018. godine, gdje su se predstavili sa svojim najznačajnijim projektom – Vivaldi, „Četiri godišnja doba“. Ovim koncertom su postali prvi umjetnici u našoj zemlji koji su ovo djelo, jedno od najtežih u klasičnoj literaturi, odsvirali u aranžmanu za violinu i harmoniku, koji su sami koncipirali. Ovaj sastav ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Centrom za kulturu manjinskih narodaiz Podgorice.

Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup kako klasičnoj tako i popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj klasičnoj sceni.

Details

Date:
25. jul 2021.
Time:
21:00
Event Category:

Venue

Dvorac kralja Nikole

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *