Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Promocija knjige „Preludij disanja” Martine Kosović Piškor

23. jul 2023.

Promocija knjige „Preludij disanja” Martine Kosović Piškor

moderator: Radomir Petrić         

autor: Martina Kosović Piškor

Dvorac kralja Nikole, 23. jul

21.00h

 

Biografija

 

Mr Martina Kosović Piškor rođena je u Baru 1971. godine, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju.

Slovila je za jednu od najtalentovanijih mladih pjesnikinja Crne Gore u srednjoškolskim danima, njeni su radovi izlazili u časopisima, zbornicima, almanasima… Bila je 1988. član jedine urbane skupine mladih stvaralaca u Baru, shodno duhu vremena nazvane „Sekcija mladih pisaca”.

Upisala je Filozofski fakultet u Zagrebu 1990. godine, i završila Kroatistiku, te tamo živjela deset godina. Radila je kao učiteljica hrvatskog jezika, vaspitačica i lektorka na Hrvatskoj radioteleviziji i Kanalu R 1. Magistrica je edukacije hrvatskog jezika i književnosti, uz prvi stepen znanja znakovnog jezika.

Živi u Rijeci od 2001. godine. Na tamošnjem Pravnom fakultetu 2012. godine je završila poslijediplomske specijalističke studije Kriminalističko istraživanje. Majka je dvoje djece.Bila je članica Udruženja Ars Antibari iz Bara od osnivanja do gašenja i objavljivala pjesme u njihovim zbornicima. Nakon gotovo dvodecenijske pauze, od 2012. godine aktivnije se uključuje u književni život regiona. Poetska zbirka „Preludij disanja” je njena prva samostalna knjiga, a nastup na Ljetopisu prvo samostalno književno predstavljanje u rodnom gradu.

     

Details

Date:
23. jul 2023.
Event Category:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *