Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gradsko pozorište Podgorica: „Bajka o ribaru i ribici“, režija: Evgenij Ibragimov

27. feb 2020. od 18:00

Lutkarska predstava za djecu 

Gradsko pozorište Podgorica

Aleksandar S. Puškin

Bajka o ribaru i ribici“ (6+)

Režija: Evgenij Ibragimov

 

scenograf, kostimograf i kreator lutaka: Ljudmila Genze

kompozitor: Nikolaj Joakimov

dizajner svjetla: Igor Fomin

dramaturg: Zoran Đerić

koreograf: Slavka Nelević

asistent reditelja: Davor Dragojević

Igraju: Katarina Krek, Jelena Simić, Branka Femić/Anđelija Rondović, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović, Davor Dragojević.

 

O predstavi:

Prema poznatom Puškinovom djelu, „Bajku o ribaru i ribici“ režirao je Evgenij Ibragimov, jedan od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja. Njegova predstava nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki, približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta teatar lutaka. Ova lutkarska predstava namijenjena svima, jednako i djeci i odraslima, jer nosi humanu poruku, ispričanu isključivo lutkarskim sredstvima.

„Bajka o ribaru i ribici“ na IX Bugojanskom lutkarskom bijenalu osvojila je četiri nagrade: za najbolju predstavu, za najbolju muziku, za vizuelni identitet i za najbolju animaciju. Takođe, naša predstava apsolutni je pobjednik i XXIII Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Subotici, gdje je osvojila isto četiri priznanja: Gran pri za najbolju predstavu u cjelini i nagrade za najbolju režiju, kolektivnu igru i kreaciju lutaka. Ansambl predstave osvojio je i nagradu za lutkarsku animaciju na XV Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci. „Bajka o ribaru i ribici“ osvojila je i tri nagrade na IV Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici (najbolja režija, originalna muzika i priznanje za kolektivnu igru), kao i na XVIII Međunarodnom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu, gdje je Sejfo Seferović dobio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje.

Details

Date:
27. feb 2020.
Time:
18:00
Event Category:

Venue

Sala Doma Kulture
Ulica Jovana Tomaševića
Bar, Crna Gora

Organizer

JP Kulturni centar Bar
Phone
068 278 760
Email
pr@barskiljetopis.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *