Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DUO LEKIĆ – POPOVIĆ (flauta i klavir)

20. feb 2020. od 20:00

Koncert klasične muzike

DUO LEKIĆ – POPOVIĆ
Žana Lekić, flauta
Nataša Popović, klavir

PROGRAM:

* W.A.Mozart:Sonatak. 304, e – mol ( 1778)

Allegro
Tempo di Menuetto

* John Rutter:     Suite Antique (1979)

Prelude

Ostinato
Aria
Waltz
Chanson
Rondeau

* L. van Beethoven:Romance br. 1  in G op. 40

* L. van Beethoven:Romance br. 2 in F op. 50

* B. Zenović:Igra s primorja

* B. Tamindžić:Plesorlića

Nataša Popović je rođena u Podgorici gdje je stekla osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.Tokom studija dobitnik je Plakete Univerziteta  Crne Gore  kao i Decembarske nagrade iz oblasti umjetnosti. Učestvovala na brojnim koncertima u okviru raznih festivala i uspješno predstavljala Muzičku akademiju na susretima akademija iz cijele zemlje. Svoje znanje usavršavala je na seminarimakod Duška Trbojevića, Branka Opačića, Zorana Jovanovića, Uroša Pešić,Slave Gabrijelova, Marjana Mike, Ljubiše Jovanovića, Georgija Sotnjičuka i Davida  Grigorijana sa kojim je i sarađivala kao klavirski saradnik.

Specijalističke studije iz Kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Uroša Pešića ( FMU Beograd), a magistarske studije iz Kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi red. prof. Čedomira  Nikolića (AU Novi Sad). Tokom školovanja i studija nastupala je kao član klavirskog trija, a kasnije, kao klavirski saradnik  instrumentalistima i solo pjevačima i član klavirskog trija, klavirskog dua i drugih kamernih ansambala, na scenama u Holandiji, Engleskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

Uporedo sa koncertiranjem bavi se i pedagoškim radom, a njeni  učenici i studenti dobitnici su brojnih nagrada na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima što je rezultiralo pozivima da bude mentor i izvođač na seminarima kamerne muzike u Crnoj Gori, Holandiji i Italiji u okviru projekta ERASMUS+.Trenutno radi kao docent za predmet kamerna muzika na Muzičkoj akademiji na Cetinju .

 

 Žana Lekić, flautistkinja, redovni profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju, rođena je 1977.godine u Kraljevu.  Završila je nižu i srednju muzičku školu „ Stevan Mokranjac“, u klasi uglednog pedagoga, prof. Karolja Maročika.  Diplomirala je na Cetinju u klasi eminentnog flautiste, prof. Ljubiše Jovanovića 2000. godine  a magistrirala 2003. sa najvišim ocjenama. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade kao solista i kao kamerni muzičar.

Usavršavala se na brojnim seminarima kod vodećih svjetskih flautista – Janos Balint – Mađarska, Michael Debost-USA, Ketlin Chestin – USA, Aurel Nicolet – Švajcarska, Jiri Valek – Češka, Eje Kaufeldtl – Švedska, Gunilla von Baar – Švedska, Dejan Gavrić – Njemačka, Peter  Lucas Graff- Njemačka.

Kao profesor  flaute započinje pedagošku karijeru 2004. godine u ŠOSMO „ Vida Matjan“ u Kotoru, osnivač je klase flaute u muzičkoj školi ‘’Savo Popović’’ na Cetinju 2006. godine, a bila je angažovana kao profesor flaute u  MŠ u Bijelom Polju.

Njeni studenti i učenici dobitnici su brojnih republičkih i međunarodnih nagrada (preko 100). Redovni je član žirija na takmičenjima u Crnoj Gori u kategoriji flaute i kamene muzike.Član je Crnogorskog Simfonijskog orkestra od njegovog osnivanja 2007. do juna 2015. godine. Ima bogatu koncertnu biografiju i za sobom nastupe širom svijeta.

Details

Date:
20. feb 2020.
Time:
20:00
Event Category:

Venue

Dvorac kralja Nikole

Organizer

JP Kulturni centar Bar
Phone
068 278 760
Email
pr@barskiljetopis.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *