Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

STEFAN ĐUKIĆ: „IZMEĐU POLOVA“

7. sep 2020. od 21:30

STEFAN ĐUKIĆ: „IZMEĐU POLOVA“

Moderatorka: Milena Đukić

O autoru:

Stefan Đukić je rođen 1986. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na odsjeku Filozofija sa temom „Pojam razvoja u Hegelovoj filozofiji istorije“.

Radio je kao profesor filozofije, etike, građanskog obrazovanja i istorije religije u gimnaziji. Dvije godine vodio autorsku radio emisiju „Glasom protiv negativnog“ koja se bavila širokim spektrom društvenih tema i ugostila univerzitetske profesore, naučnike, umjetnike, diplomate i druge.

Autor je dokumentarnog filma „Šta ljevica želi“ snimanog u Berlinu 2016. godine koji se bavi savremenom radikalnom ljevicom u Evropi. Film je emitovan na Televiziji „Vijesti“ 2017. godine i bio predmet više okruglih stolova i tribina na fakultetima u Crnoj Gori. Jedan je od autora i voditelj političkog podcasta „Sve po spisku“.

Kao kolumnista, objavljuje tekstove i analize u dnevnim listovima „Vijesti“ i „Dan“ u Crnoj Gori, te na mnogim internet portalima. Od 2007. godine uređuje i vodi lični blog godine na kome objavljuje tekstove sa temama iz filozofije, kulture, politike i drugih društvenih oblasti.

Aktivan je kao moderator, predavač i učesnik na tribinama i konferencijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Kao politički analitičar komentariše zbivanja na domaćoj i međunarodnoj političkoj sceni za televiziju i štampane medije.

Posvećen je građanskom aktivizmu, sa posebnim naglaskom na teme direktne demokratije, ekologije i pacifizma.

Detalji

Datum:
7. sep 2020.
Vrijeme:
21:30
Kategorija događaja:

Mjesto

Plato ispred Dvorca kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me