Loading Događaji

« Svi Događaji

 • Ovaj događaj je prošao.

SANJA RAIČKOVIĆ JAZZ TRIO

13. sep 2020. od 21:00

SANJA RAIČKOVIĆ JAZZ TRIO

Program:

 1. `Round midnight
 2. Wave
 3. Softly as in the morning sunrise
 4. Stormy weather
 5. A felicidade
 6. Instrumental
 7. Blue skies
 8. Aqua de beber
 9. Do nothing till you hear from me
 10. Fly me to the moon

 

Sanja Račković preko 20 godina nastupa kao vokalni izvođač sa najboljim crnogorskim muzičarima. Završila je muzičku školu u Podgorici i Muzičku akademiju na Cetinju, a tokom srednjoškolskog školovanja pohađala je i odsjek solo pjevanje.

Nastupala je na svim džez festivalima i radionicama u Crnoj Gori, pozorišnim festivalima, televizijskim emisijama i projektima. Ostvarila je saradnju sa sjajnim muzičarima iz inostranstva i regiona.

Tokom 2017. godine je pohađala Berkli muzičku kliniku u Peruđi, Italiji. Bila je dio pozorišnih predstava Crnogorskog narodnog pozorišta – „Lažni car Šćepan Mali“ i „Ajmo na sex“ sa kojima je nastupala u brojnim pozorištima u regionu. Izvjesno vrijeme je bila muzički urednik i voditelj u Radiju Crne Gore, a već godinama radi kao muzički pedagog. Klupske svirke su ono što godinama „Gaji“, koje joj, kako sama kaže, pružaju najbolje iskustvo i kontakt sa muzikom.

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj skoli za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra, kao npr. François Jeanneau.

 

Martin Đorđević je završio srednju muzičku školu „Kornelije Kovač“ u Beogradu. Školovanje je nastavio u Italiji, na „Siena Jazz University“ gdje je i diplomirao. Odnedavno živi i radi u Podgorici i sarađuje sa raznim muzičkim sastavima i grupama.

 

Detalji

Datum:
13. sep 2020.
Vrijeme:
21:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Plato ispred Dvorca kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me