Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Multimedijalna promocija albuma “Život u e-mollu” VIS “BEŽ”

3. avgusta

bARS

 

Multimedijalna promocija albuma „Život u e-mollu” VIS „BEŽ”, uz premijeru spota i mini koncert sa gostima

Dublin Pub, Ulica maršala Tita, 3. avgust

22.00h

 

—————–

—————–

VIS „Bež” je projekat nastao u cilju očuvanja urbane muzičke baštine Bara, i predstavlja spoj rada tri autora – Božidara Gagovića, Edina Dibre i Željka Milovića na pjesmama koje su nastale u periodu 1985-1990.
EP “Život u e-mollu” (izdavač: Mediteran Multimedia) čini šest pop pjesama (pet novih i bonus), usnimljenih na akustičnim instrumentima u novim, bogatijim aranžmanima nego što su bile u izvornim varijantama. Na EP-u će biti ponuđeni i sačuvani rijetki dokumentarni snimci svirki uz akustične gitare na raznim lokacijama u Baru, od Ahmetovog brijega do morske obale, što je tada bila gotovo pa uobičajena praksa.
U nastanku albuma su, pored Gagovića, Dibre i Milovića, sarađivali i drugi barski muzičari.
Osamdesetih je Bar bio jedini grad u republici koji je imao tri pop-rock grupe sa objavljenim nosačima zvuka. Pored te tri, u gradu su funkcionisala još četiri sastava koja iza sebe nisu ostavila nosač zvuka. Neke od tih nesnimljenih pjesama su rekonstruisane i na ovom EP-u ostavljene kao trajni zapis. Sve aktivnosti u vezi nastanka EP „Život u e-mollu” (studio, aranžiranje, produkcija i postprodukcija, štampanje i objavljivanje CD-a, promocija…) obavljene su u Baru.
Realizacija projekta omogućena je sredstvima Opštine Bar nakon Konkursa za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2023. godinu.
Božidar Gagović je danas na čelu poznate rock grupe „Akademia”, a osamdesetih je svirao u barskim grupama „Carlo V”, „Ponoćni ritam” i „Don Kihot”. Željko Milović je književnik, publicista i novinar, a osamdesetih je bio vokal barske grupe „The Acropolyss Band”. Njih dvojica su sarađivali prvi put u okviru acoustic-post-punk benda „Crni labud” 1988. godine. Edin Dibra je multiinstrumentalista mlađe generacije, snimatelj i producent, a sarađivao je sa velikim brojem aktuelnih crnogorskih i regionalnih muzičara.
Promocija albuma u „Dublin Pubu”, kultnom mjestu alternativne pop-rock kulture, biće praćena premijernim izdanjem video spota i mini-koncertom, uz brojne goste.

Detalji

Datum:
3. avgusta
Kategorija događaja: