Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Max Kochetov Quintet: „Altered feelings”

20. jula 2022. od 21:00 - 22:00

MAX KOCHETOV QUINTET: „ALTERED FEELINGS”       

Max Kochetov (saksofon),  Andreja Hristić (klavir), Boris Šainović (kontrabas), Miloš Grbatinić (bubnjevi) i  Zoran Žikić (perkusije)         

             

O kvintetu:

Već više od decenije Max Kochetov kvintet intrigira publiku autorskom muzikom na balkanskoj džez sceni i šire.

Autentičan pristup u nesvakidašnjim okvirima svojih kompozicija, originalan i nadasve prepoznatljiv ton,  samo su neki od kvaliteta koji krase ukrajinskog saksofonistu. Max Kochetov koji od 2006. godine živi i nastupa po Srbiji, u dosadašnjem radu predstavio je tri albuma svog kvarteta u saradnji sa eminentnim muzičarima ovih prostora.

Muziku odlikuju ukorijenjeni elementi tradicionalnog zvuka sa primesom modernog izraza u uzbudljivom i nepredvidivom toku.

 

Biografija: 

Max Kochetov rođen je 9. januara 1979. godine u Kijevu (Ukrajina). Muzikom je počeo da se bavi od šeste godine, svirajući harmoniku i klarinet. U osmoj godini počinje da svira saksofon u dječijim duvačkim i džez orkestrima.
Od 1992. do 1997. studira na Kijevskom državnom muzičkom koledžu “R.M.Gliera” –specijalnost saksofon.
Od 1995. član je kvinteta Evgenia Dergunova. Laureat je mnogih džez festivala. 1997. godine odlazi u Erfurt (Njemacka), gdje učestvuje u “Jazz Workshop”-u, u klasi saksofoniste Zbigniewa Namislowskog (Poljska). Časove ansambla pohađa u klasi Johna Taylora (V.Britanija) i
paralelno svira po džez klubovima u Njemačkoj i Francuskoj.
2003. godine postaje laureat festivala “Dodz Junior” i nosilac nagrada: najbolja autorska kompozicija, najbolji izvođač, najbolji džez ansambl.
Od 2006. živi i radi u Beogradu, a četiri godine kasnije postaje prvi alt saksofonista u Big Bendu RTS, istovremeno nastupajući po festivalima u Srbiji i Evropi  sa svojim kvartetom.
Sarađivao je sa mnogim muzičarima kao što su: Duško Gojković, Jon Faddis, Brad Leali, Clause Raible, Chuck Findley, Gregory Hutchinson, Bert Joris, Steve Fishwick, Martin Gjakonovski,…

Detalji

Datum:
20. jula 2022.
Vrijeme:
21:00 - 22:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Stari Bar – amfiteatar

Organizator

JU Kulturni centar Bar