Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert Bojane Brajović (gitara) i Borisa Nikčevića (flauta)

30. jula

bARS

 

Koncert Bojane Brajović (gitara) i Borisa Nikčevića (flauta)

Dvorac kralja Nikole

22.00h

Gitaristkinja Bojana Brajović i flautista Boris Nikčević sarađuju i nastupaju kao duo od 2011. godine. Imali su veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji. Tokom 2013. godine su, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali nesvakidašnji projekat  “Turneja po Crnoj Gori”, kada su za tri mjeseca održali koncerte u jedanaest crnogorskih gradova.

 

Tokom 2016. godine su imali uspješne nastupe u Podgorici („Dani gitare“), na Cetinju („Espressivo music festival“), u Beogradu („Guitar art circle“) i Ljubljani. Takođe, nastupili su u Istorijskom muzeju Kremlja, u Moskvi, u čast obilježavanja decenije crnogorske nezavisnosti. U prvoj polovini 2017. su realizovali „Malu sjevernu turneju“ (Kolašin, Bijelo Polje i Berane), u julu su novi repertoar premijerno izveli u Baru, u okviru XXX Barskog ljetopisa, a krajem godine i u KIC Budo Tomović, na festivalu DEUS. U martu 2018. su otvorili prvi međunarodni festival gitare „Guitar fest Bijelo Polje“, a 2020. nastupili u okviru „Podgoričkog kulturnog ljeta“, kao i u avgustu 2022.

 

Članovi su ansambla „Clazz quintet“, osnovanog da izvodi prevashodno djela francuskog kompozitora Kloda Bulinga. Sa “Clazz quintetom” su, ponovo, tokom 2014.godine, imali turneju po Crnoj Gori. Neobičnu sintezu klasične i džez muzike, koju Buling njeguje u svojim djelima, čula je i publika na nekoliko džez festivala u Crnoj Gori, a regionalnom turnejom „Koncerti bez granica“ predstavili su se publici u Beogradu, Tirani, Ljubljani i Sarajevu. Sa velikim uspjehom su nastupili na velikoj sceni CNP-a, u Podgorici 2019. godine, kao i 2020, u okviru festivala „Dani gitare“.

Bojana i Boris se, pažljivim odabirom repertoara originalno pisanim za duo gitara – flauta, trude da ovaj, na prvi pogled neobični, spoj instrumenata približe širokom auditorijumu.

Detalji

Datum:
30. jula
Kategorija događaja: