Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Bitef teatar i Mlada Bitef dens kompanija: “Pepeljuga”, režija Jelena Kajgo

17. jula 2018. od 21:30

2€

BITEF TEATAR I MLADA BITEF DENS KOMPANIJA
Po motivima bajke braće Grim
„PEPELJUGA“
Dramski tekst i režija: Jelena Kajgo

Koreografija: Una Đuričić, Helena Ćelap i Anja Milosavljević
Muzika: Aleksandra Đokić
Kostim: Selena Orb
Igrači: Una Vujošević, Nikola Živković, Anja Milosavljević, Una Đuričić, Helena Ćelap, Sara Tošić, Tamara Mirković, Nađa Novaković, Olga Crnoseljanski

O predstavi:

Plesna predstava za djecu i mlade „Pepeljuga“ je nastavak je repertoarske politike „Bitef dens kompanije“ da njeguje i razvija plesne predstave za najmlađu publiku. Do sada su realizovane predstave za dJecu – „Kapetan Džon Piplfoks“ i „Ale i bauci“ u koreografiji Isidore Stanišić, kao i „San žute čarape“ u koreografiji Dalije Aćin Telander. Dramaturškom obradom, kao i scenskim konceptom i kostimom, predstava je transponovana u današnje vrijeme, i samim tim bliska je novim, mladim generacijama. U skladu sa ovakvom adaptacijom, radnja predstave se odvija danas, u Srbiji, a obrada teksta daje višestruke mogućnosti. Na prvom mjestu, djecu edukuje da je bolje biti skroman i vrijedan, a ne nametljiv i agresivan. Zatim, budući da se jedan dio predstave odvija na plesnom takmičenju, gledaoci su u mogućnosti da se upoznaju sa različitim plesnim stilovima, poput flamenka, salse, klasičnog baleta, hip hopa, valcera… Na taj način, predstava populariše savremenu igru, formira buduću publiku za ovu vrstu teatra, a takođe, različiti stilovi umjetničke igre mogu zainteresovati djecu i mlade, da se i sami njima bave, i tako na najljepši način obogate period svog odrastanja.

Predstava „Pepeljuga“ predstavlja i prvi korak u formiranju mlade „Bitef dens kompanije“, sa igračima koji su učenici Srednje baletske škole „Lujo Davičo“ na odsjeku za Savremenu igru, kojima su nastupi u predstavama na sceni „Bitef teatra“ dragocjena scenska praksa.  U predstavi „Pepeljuga“ učestvuje devet igrača, učenika trećeg i čevrtog razreda Srednje baletske škole.

 

Detalji

Datum:
17. jula 2018.
Vrijeme:
21:30
Cena:
2€
Kategorija događaja:

Mjesto

Ljetnja pozornica Doma kulture

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me