Vladimir Arsenijević gostuje na Večernjoj sceni Barskog ljetopisa

Vladimir Arsenijević, koji je jedan od najprevođenijih srpskih književnika svoje generacije, prevodilac, urednik i publicista i koji je među širom čitalačkom publikom najpoznatiji po svom prvom romanu “U potpalublju”, biće gost Večernje scene Barskog ljetopisa u nedjelju 06. avgusta, kada će na platou ispred Dvorca kralja Nikole od 21h biti održana promocija njegovog posljednjeg romana „Ti i ja, Anđela“. Moderator ove književne večeri biće pisac, publicista i novinar Radio Bara, Željko Milović.

Vladimir Arsenijević je rođen 1965. u Puli. Godine 2000. pokrenuo je izdavačku kuću Rende u kojoj je radio kao urednik do 2007. Osnivač je regionalnog književnog festivala Krokodil (2009) i izdavačke kuće za audio-knjige Reflektor, a kolumne i eseje objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Živi u Beogradu i bavi se prevođenjem sa engleskog jezika.

U književnom svijetu Srbije napravio je pravi bum objavivši 1994. godine svoj prvi roman U potpalublju (koji je ujedno i prvi dio predviđene tetralogije Cloaca Maxima), za koji je dobio NIN-ovu nagradu i ostao zapamćen kao njen najmlađi dobitnik ikad, a knjiga kao do sada jedini debi roman ovjenčan ovom uglednom nagradom. Roman je preveden na dvadeset stranih jezika, a pozorišna predstava, koja je po ovom romanu nastala u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta i u režiji Nikite Milivojevića, proglašena je za najbolju 1996. godine i nagrađena Sterijinom nagradom. Naredne godine objavio je roman Anđela – drugi dio ciklusa Cloaca Maxima. Od maja 1999. do septembra 2000. boravio je u gradu Meksiku gdje je svirao s internacionalnim teksaško-britansko-srpskim pank bendom Los Armstrings. Godine 2000. izlazi Arsenijevićeva treća knjiga Meksiko ratni dnevnik, a 2004. objavljuje ilustrovani roman Išmail, koji nastaje u saradnji sa strip crtačem Aleksandrom Zografom. Zatim slijede knjige: kompozitni roman Predator iz 2009. godine, nagrađen Nagradom za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije, te zbirka eseja Jugolaboratorija (2009), iustrovana novela Minut, put oko sveta za 60 sekundi  (2011), roman  Let (2013), zbirka pripovjedaka  Ovo nije veselo mesto (2014), a  2016. godine izlazi novo izdanje njegove prve knjige U potpalublju i rimejk romana  Anđela iz 1997. pod novim naslovom Ti i ja, Anđela. U njemu je bitno izmijenjena struktura i priča, tako da zapravo čitamo potpuno nov roman, odnosno potresnu priču o životu u grotlu zla ranih devedestih godina.