Violina Vujadina Krivokapića i klavir Bojana Martinovića u sazvučju na zimskoj sceni

Violinista Vujadin Krivokapić i pijanista Bojan Martinović nastupiće u četvrtak, 01. marta na zimskoj sceni Barskog ljetopisa. Koncert, koji će se održati u sali Dvorca kralja Nikole počinje u 19h. Ulaz je slobodan. 

Program:

  • Clara Schumann – 3 Romances op.22
  • Claude Debussy – Sonata for Violin and Piano
  • Aaron Copland – Sonata for Violin and Piano
  • Millos Rozsa – Duo op.7

Vujadin Krivokapić je rođen 1976. godine u Dubrovniku. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u podgoričkom Školskom centru „Vasa Pavić“, u klasi prof. Vilija Ferdinandija. Završio je Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu 1999. godine, u klasi prof. Dejana Mihajlovića, kod kojeg je 2001. godine završio i magistarske studije. Nakon toga, 2004. godine završio je dvogodišnje magistarske studije na Muzičkom fakultetu u Montrealu, u okviru „Universite de Montreal“, u klasi prof. Eleonore Turovsky, kao stipendista Montrealskog univerziteta.
Akter je i pobjednik brojnih internacionalnih, nacionalnih i studentskih takmičenja. Do sada je ostvario značajan broj nastupa u zemlji i inostranstvu, među kojima se izdvajaju solistički nastupi u salama „Claude-Champagne“ u Montrealu, „Lee Foundation“ teatru u Singapuru, „Musikverein“ („Glaserner Saal“) i „Haus der Musik“, u Beču i velika scena CNP-a u Podgorici. Pored ovih održavao je solističke koncerte i u Italiji, Francuskoj, Austriji, Americi, Kanadi, Singapuru, Sloveniji i Hrvatskoj, a kao koncert-majstor ansambla „Crnogorski gudači“ i Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupao je na festivalima u Rusiji i Turskoj. Docent je na predmetu violina na cetinjskoj Muzičkoj akademiji.

Bojan Martinović je rođen 1981. godine na Cetinju. Potiče iz muzičke porodice. Nižu i srednju školu je završio je u Kotoru, u klasi prof. Ilije Miloševića. Kao izrazito darovit mladi pijanista, 1996. godine je primljen na studije klavira na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, gdje je  diplomirao i magistrirao sa najvišom ocjenom. Tokom 2002. i 2003. godine usavršavao se na državnom Konzervatorijumu u Beču. Pohađao je kurseve kod istaknutih pedagoga: Vladimira Ovčinjikova, Kristof Bernera, Noel Floresa i Gyrgy Nador.
Intenzivno i sa velikim uspjehom nastupa i djeluje u okviru raznih kamernih ansambala i sarađuje sa brojnim domaćim i stranim umjetnicima kao što su  Viktor Tretjakov, Marina Jašvili, Dankan Mektjer, Vilhelmas Cepinskis, Piter Langartner, Miran Begić, Roman Simović, Igor Perazić, Vladislav Igulinski, Ksenija Akejnikova i mnogi drugi. Nastupao je kao solista sa CSO, Banjalučkom filharmonijom  i Cameartom academicom. Osnivač je klavirskog trija Tritonus. Na svom repertoaru ima preko 30 programa solističke, kamerne i orkestarske muzike. Nastupao je u gotovo svim najprestižnijim dvoranama bivše Jugoslavije, kao i na brojnim festivalima u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, SAD-u, Holandiji, Španiji, Portugalu, Jermeniji, Libanu. Učesnik je brojnih seminara i kongresa pedagoga muzike u Poljskoj, Turskoj, Rumuniji, Italiji, Finskoj, Austriji, Švedskoj, Engleskoj. Član je međunarodnog udruženja pedagoga Innovative conservatoire (ICON). U dva navrata držao je majstorske kurseve na Konzervatorijumu „Petar Iljič Čajkovski“. Dobitnik je nagrade CANU. Jedan je od osnivača međunarodnog muzičkog festivala „Espressivo“ i međunarodnog pijanističkog takmičenja „Manja“. Snimao je za RTCG, RTS, HRT, TVSLO, Radio Beograd i Radio Crne Gore. Profesor je klavira i dekan na Muzičkoj akademiji na Cetinju.