V.I.S “Antivari” priredio koncert iznenađenja na Zimskoj sceni “Ljetopisa”

Vokalno-instrumentalni sastav„Antivari“ nastupio je u četvrtak, 14. februara u sali  Doma kulture, koja je tom prilikom bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Pod sloganom „Četvrtkom u Baru“, Zimska scena„Barskog ljetopisa“ ugostila je već dobro poznati barski hor„Antivari musica“ i rock bend uz pratnju istaknutih solista.

Hor „Antivari musica“,od svog osnivanja 2006. godine, postao je prepoznatljiv na muzičkoj sceni po autentičnom izvođenju duhovnih i svjetovnih kompozicija, obradi tradicionalne, ali i filmske i moderne muzike, kao i originalnom koreografskom nastupu. Za trinaest godina postojanja imao je preko dvije stotine koncerata u zemlji i inostranstvu, a ovo je prvi put da se publici predstavio ovakvim repertoarom u pratnji rock benda i solista. Ideja o ovakvom tipu nastupa potekla je od horskih pjevača, otkrio je dirigent mr Miro Kruščić.

„Mi smo hor koji pjeva filmskui klasičnu muziku po čemu smo i poznati, a u tome se naročito ističe program „Balkan sound“. Na nagovor mojih pjevača večeras smo nastupili kao V.I.S.„Antivari“, što je bukvalno koncert iznenađenja. Imamo dobar bend i sigurne pjevače i vjerujem da smo se na najbolji način predstavili građanima Bara i da su svi uživali”, rekao je Kruščić.

A publika zaista jeste uživala punih 90 minuta, pjevala u glas, plesala i neizostavno, sa oduševljenjem,aplauzima nagradila muzičare nakon svake pjesme. Repertoar se sastojao od domaćih pop-rock hitova, dok je koncert na spektakularan način završen pjesmama grupe Queen:„We will rock you“i „We are the champions“ što je izazvalo posebne ovacije posjetilaca. Ovakve zahtjevne kompozicije iziskivale su višečasovne probe sa bendom, ali za solistu Mladena Popovića, koji, kako i sam kaže, rado sluša rock muziku,rad naovakvom projektu bio je veliki užitak.

„Repertoar je savršen, potrudili smo se maksimalno i pronašli neke pjesme koje su danas nepravedno zapostavljene, a mnogo su nam drage. U Baru je nastalo dosta kvalitetnih bendova i pop-rock muzika još živi u ovom gradu, a mi ćemo se potruditi da ne ostane na ovome, već da ovo bude samo jedan od nastupa ovog tipa“, rekao je Popović nagovještavajući da publiku, već tokom ljeta, očekuje nešto novo i drugačije iz radionice V.I.S. „Antivari“.

Popovića i energičnu solistkinju Jovanu Ćupić, koji su barsku publiku podigli na noge, na sceni je pratio rock bend u sastavu: Dario Maršić (gitara), Ljubo Ćeranić (klavijatura), Stefan Rakočević (gitara) i Dragoljub Purlija (bubnjevi).

Na bini Doma kulture sinoć se našlo preko 70 učesnika, što je za dirigenta Kruščića predstavljalo jedan novi zadatak, ali kako je rekao, svaki projekat je izazov za sebe,a on se lično raduje svim budućim nastupima.

„Već mogu da najavim nove projekte. Naime, u maju idemo u Italiju, a imamo poziv i za Španiju. Uvijek se radujemo novim pozivima i radujemo se kad publika na najbolji način ocijeni naš trud i rad. Mi smo jako srećni što u našem gradu možemo da se bavimo ovakvom vrstom  muzike, da donosimo nešto novo i trudimo se da iznova ostvarujemo svoje snove“, dodao je Kruščić.

Narednog četvrtka, 21.februara, publiku Zimske scene „Ljetopisa“ ponovo očekuje muzičko veče. U sali Doma kulture sa početkom u 20h nastupiće„Alex& the Fergusons“ orkestar na čijem je čelu poznati Dragoslav Fredi Stanisavljević, prva truba i muzički urednik prestižnog beogradskog RTS Big benda.