“Sara Jovović bend” na platou ispred Dvorca kralja Nikole u srijedu, 17. jula

Koncertom benda mlade talentovane muzičarke Sare Jovović u srijedu, 17. jula nastavlja se muzički program ovogodišnjeg „Barskog ljetopisa“ posvećen crnogorskoj muzičkoj sceni. Tom prilikom, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, četvoročlani sastav koji čine Sara Jovović, Milorad Šule Jovović, Milan Đorđević i Milivoje Pićurić izvešče program sastavljen od džez i fusion standarda i obrada crnogorskih pjesama u džez maniru.

Sara Jovović je rođena u Podgorici 1999. godine. Pohađala je nižu muzičku školu za klavir kod profesora Miladina Peruničića, dok je srednju završila u klasi profesorice Anke Asanović u školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Trenutno studira džez klavir na čuvenom Berkli koledžu u Bostonu (SAD) i kao stipendista ove prestižne ustanove uspješno je završila prvu godinu studija.

Iako vrlo mlada, već je imala niz značajnih nastupa u zemlji i inostranstvu. U januaru ove godine imala je nekoliko koncerata u Berlinu od kojih je najznačajniji u poznatom „Zig Zag“ klubu. Tri godine zaredom učestvovala je na „Made in New York“ džez festivalu u Podgorici. Nastupala je i na festivalima u Bijelom Polju, Petrovcu, Herceg Novom i Tivtu i imala veliki broj klubskih svirki. Prošle godine je učestvovala na džez festivalu u Tirani. Aktivno nastupa i u Bostonu gdje kao student učestvuje u raznim muzičkim projektima, studijskim snimanjima i performansima.

 

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj skoli za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra, kao npr. François Jeanneau.

 

 

Martin Đorđević je završio srednju muzičku školu „Kornelije Kovač“ u Beogradu. Školovanje je nastavio u Italiji, na „Siena Jazz University“ gdje je i diplomirao. Odnedavno živi i radi u Podgorici i sarađuje sa raznim muzičkim sastavima.

 

 

Milivoje Pićurić, kompozitor, basista i pijanista, rođen je 1985. godine u Podgorici. Osnovne studije kompozicije završio je na Cetinju u klasi profesora Žarka Mirkovića. Specijalističke studije završio je u Ljubljani, u klasi profesora Pavela Mihelčića. Master studije završio je 2014. godine u Beogradu. Pored navedenog, diplomirao je i na smjeru za opštu pedagogiju na Cetinju. Zaposlen je kao profesor u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici.