PROMJENA DATUMA IGRANJA PREDSTAVE „BAJKA O RIBARU I RIBICI“⁣

Obavještavamo uvaženu publiku da se igranje predstave za djecu „Bajka o ribaru i ribici“, planirano za četvrtak 06. februar u 18h, pomjera, iz tehničkih razloga, za ČETVRTAK, 27. FEBRUAR u 18h.⁣

Zahvaljujemo na razumijevanju i pozivamo publiku da obavi svoje rezervacije karata za novi datum na broj +382 68 278 760. Već izvršene rezervacije važe. ⁣

Gradsko pozorište Podgorica

Aleksandar S. Puškin

Bajka o ribaru i ribici“ (6+)

Režija: Evgenij Ibragimov

scenograf, kostimograf i kreator lutaka: Ljudmila Genze

kompozitor: Nikolaj Joakimov

dizajner svjetla: Igor Fomin

dramaturg: Zoran Đerić

koreograf: Slavka Nelević

asistent reditelja: Davor Dragojević

Igraju: Katarina Krek, Jelena Simić, Branka Femić/Anđelija Rondović, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović, Davor Dragojević.

O predstavi:

Prema poznatom Puškinovom djelu, „Bajku o ribaru i ribici“ režirao je Evgenij Ibragimov, jedan od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja. Njegova predstava nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki, približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta teatar lutaka. Ova lutkarska predstava namijenjena svima, jednako i djeci i odraslima, jer nosi humanu poruku, ispričanu isključivo lutkarskim sredstvima.

„Bajka o ribaru i ribici“ na IX Bugojanskom lutkarskom bijenalu osvojila je četiri nagrade: za najbolju predstavu, za najbolju muziku, za vizuelni identitet i za najbolju animaciju. Takođe, naša predstava apsolutni je pobjednik i XXIII Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Subotici, gdje je osvojila isto četiri priznanja: Gran pri za najbolju predstavu u cjelini i nagrade za najbolju režiju, kolektivnu igru i kreaciju lutaka. Ansambl predstave osvojio je i nagradu za lutkarsku animaciju na XV Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banja Luci. „Bajka o ribaru i ribici“ osvojila je i tri nagrade na IV Međunarodnom festivalu lutkarstva u Podgorici (najbolja režija, originalna muzika i priznanje za kolektivnu igru), kao i na XVIII Međunarodnom festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu, gdje je Sejfo Seferović dobio priznanje za najbolje glumačko ostvarenje.