Otvorena je plažna biblioteka na topoličkoj plaži

Prateći program “Barskog ljetopisa” i ove godine podrazumijeva plažnu biblioteku za sve ljubitelje pisane riječi. Lokacija biblioteke biće na topoličkoj plaži,u blizina kafea “Riva” i njeno radno vrijeme biće od 9h do 11h i od 17h do 19h svakog dana do kraja Festivala.

Za čitaoce je pripremljen fond od preko 100 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle, i to na našem i ruskom jeziku.

Procedura iznajmljivanja knjiga je jednostavna – zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe 5 eura, nakon čega dobijaju priznanicu.  Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada.

Organizatori  su koncept plažne biblioteke osmislili kako bi, u skladu sa jednom od osnovnih ideja Festivala i konkretno pratećeg programa, umjetnost i kulturu učinili bliskijim i pristupačnijim svima. Ovo je upravo način da se ljudima književna umjetnost približi i poistovjeti sa atmosferom relaksacije i da se čitaocima, kako odraslim tako i onim najmlađim, pruži prilika da do svojih omiljenih štiva dolaze lako i brzo.