Plažna biblioteka na sutomorskoj plaži do kraja Ljetopisa sa više od sto naslova

Prateći program Barskog ljetopisa i ove godine porazumijeva plažnu biblioteku za sve ljubitelje pisane riječi. Ovoga puta lokacija biblioteke biće sutomorska plaža, kod hotela “Korali” i njeno radno vrijeme biće od 9h do 11h i od 17h do 19h svakog dana, do kraja festivala.

Za čitaoce je pripremljen fond od preko 100 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle, i to na našem i ruskom jeziku.

Procedura iznajmljivanja knjiga je jednostavna – zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe 5 eura, nakon čega dobijaju priznanicu.  Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada.

Organizatori  su koncept plažne biblioteke osmislili kako bi, u skladu sa jednom od osnovnih ideja Festivala i konkretno pratećeg programa, umjetnost i kulturu učinili bliskijim i pristupačnijim svima. Ovo je upravo način da se ljudima književna umjetnost približi i poistovjeti sa atmosferom relaksacije u lijepom ambijentu barskih plaža i da se čitaocima, kako odraslim tako i onim najmlađim, pruži prilika da do svojih omiljenih štiva dolaze lako i brzo.

Riječ je o samo jednom u nizu segmenata Pratećeg programa  Ljetopisa koji se realizuje na raznim lokacijama u Baru i koji će pokazati da umjetnost može da bude i jeste svuda.