Gudački kvartet „Vollmond“, crnogorska pozorišna produkcija i drugi u decembru

Dva koncerta, pozorišna predstava i književna promocija sadržaji su koji će obilježiti decembarski program drugog izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“. Programi, koji će i tokom ovog mjeseca u fokus pažnje staviti afirmisane crnogorske i barske umjetnike i mlade stvaraoce, održavaće se „Četvrtkom u Baru“ sa početkom u 20h.

 

Prvi decembarski četvrtak rezervisan je za muzički program, u okviru koga će 6. decembra u Dvorcu kralja Nikole nastupiti klavirski duo Muratagić. Duo je osnovan 1998. godine, a tokom dvodecenijskog postojanja imao je niz uspješnih nastupa u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Turskoj, Albaniji, Sloveniji, Italiji, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Repertoar kojim će se predstaviti barskoj publici čine djela poznatih kompozitora među kojima su Gabrijel Fore, Astor Pjacola, Klement Slavicki i Bruno Vlahek.

 

Ljubitelji teatra će tokom ovog mjeseca, u okviru Zimske scene „Ljetopisa“, moći da uživaju u komadu crnogorske pozorišne produkcije. Naime, 13. decembra u sali Doma kulture biće odigrana predstava „Tre sorelle“ u produkciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. U komadu koji je, po tekstu Stevana Koprivice, režirao Zoran Rakočević, igraju Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Mak Čengić, Vule Marković i Pavle Popović. Ulaznice se, po cijeni od 5 eura, mogu rezervisati pozivom na broj 068/278-760.

 

Gudački kvartet „Vollmond“ nastupiće u Dvorcu kralja Nikole 20. decembra. Ovaj sastav, koji čine Milana Bjelobaba – violina, Luna Kostadinović – violina, Aleksandra Kijanović – viola i Pavle Stević – violončelo, postoji od 2015. godine, a do sada je realizovao brojne zapažene nastupe u Srbiji, Crnoj Gori, Zajstu, Amsterdamu i Ljubljani. Ljubav prema ovoj kamernoj formi i duboka posvećenost održale su stalnu želju za usavršavanjem i kontinuiranim radom, te je za tri godine postojanja ovaj kvartet pronašao mjesta na kamernoj sceni podneblja sa koga dolazi.

 

Poslednjeg decembarskog četvrtka, tačnije 27. decembra, gost Zimske scene biće dr Svetozar Savić, koji će tom prilikom promovisati novi roman „Narcizam smrti“. O knjizi će, pored autora, govoriti i Gordana Leković, profesorica književnosti.