Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Veče gitare”

8. nov 2018. od 20:00

Višnja Dukić (2000), mlada gitaristkinja  od svoje osme godine je pohađala ŠOMO „Herceg Novi“ koju je završila u klasi profesora Sanjina Kipića. U Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, maturirala je u klasi profesorice Bojane Brajović i bila dobitnica diplome „Luča“. Višnja je do sada bila učesnica mnogih takmičenja, na kojima je uvijek osvajala nagrade od kojih su najznačajnije: I nagrada na Internacionalnom takmičenju gitare u Tivtu (2014), II nagrada na Međunarodnom gitarističkom takmičenju u Grožnjanu (2013), Srebrna lira na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore (2016), II nagrada na Internacionalnom takmičenju gitare u Tivtu (2017), Srebrna lira na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore (2018), III nagrada na Internacionalnom takmičenju gitare u Tivtu (2018).

Učesnica je brojnih seminara i festivala u organizaciji SMŠ „Vasa Pavić“, od kojih se izdvaja festival Dani gitare u Podgorici, gdje je imala priliku da pohađa majstorske radionice sa velikim imenima svjetske gitarističke scene, kao što su: Johannes Muller, Vera Ogrizović, Maurizio Di Fulvio… Takođe, učesnica je festivala: Guitar Art Summer Fest, Guitar Art Fest Beograd, Guitar Fest Sarajevo East gdje se usavršavala kod eminentnih gitarista: Maroje Brčić, Darko Bageski, Miloš Karadaglić, Aleksandar Hadži Đorđević, Maja Radovanlija, Costas Cotsiolis, Thomas Offermann, Kyuhee Park, Odair Assad, Joaquin Clerch, Nikita Koshkin.

Višnja Dukić je student prve godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Danijela Cerovića.

Program: Dušan Bogdanović – Mysterious Habitats

 

David Marton (1997), srpski klasični gitarista počeo je da svira gitaru sa osam godina. Pohađao je osnovnu muzičku školu „Josif Marinković“ u Vršcu u klasi profesora Relje Turudića dok je srednju muzičku školu završio u Beogradu, u muzičkoj školi „Davorin Jenko“ u klasi istog profesora.  Do sada je učestvovao na raznim festivalima i takmičenjima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Značajniji rezultati su: Republičko takmičenje (Beograd, Srbija), Ion Vidu (Temišvar, Rumunija), Jarakova gitara (Čačak, Srbija), Davorin Jenko (Beograd, Srbija).

David je radio je sa svjetski poznatim gitaristima kao što su Zoran Dukić, Costas Cotsiolis, Thomas Offermann, Raphaela Smits, Nikita Koshkin i mnogi drugi. Kao pedagog, sa 19 godina je počeo da radi u muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Vršcu. Pored toga, izvjesno vrijeme je radio i u muzičkoj školi „Davorin Jenko“ u Beogradu.

Marton je student druge godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesora Danijela Cerovića i nastavnik je gitare u muzičkoj školi „Vida Matjan“ u Kotoru.

Program: 1. Joaquin Rodrigo – Junto al Generalife;         2. Agustin Barrios Mangore – Sueno en la Floresta

 

Enes Alković (1998) gitaru je počeo da svira sa svojih sedam godina kod profesora Ranka Opančine. Već sa osam godina osvaja svoju prvu zlatnu liru na republičkom takmičenju, nakon čega je bio uspješan na mnogim međunarodnim takmičenjima u Crnoj Gori, regionu i Italiji. Pohađao je masterklasove kod eminentnih profesora poput Srđana Tošića, Vere Ogrizović, Aleksandra Hadži Đorđevića, Judicael Perroy, Adriano del Sal, Roberto Fabri i mnogih drugih.

Nakon završetka niže muzičke škole, svoje školovanje je nastavio u Srednjoj muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klasi profesora Srđana Bulatovića.

Trenutno studira na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesora Danijela Cerovića.

Program: Roland Dyens „Sonatina Libra“: India; Largo; Fuoco

 

Stefan Kostić je počeo da svira gitaru sa osam godina. Osnovno muzičko obrazovanje stekao je u Baru u ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ kod profesora Ranka Domazetovića. U Podgorici je završio Srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u klasi profesora Srđana Bulatovića. Učesnik je raznih festivala i takmičenja u zemlji i regionu, kao što su Belgrade Guitar Fest, Nikšić Guitar Fest i drugi. Na državnim takmičenjima u Crnoj Gori dobitnik je dvije zlatne i jedne srebrne lire. Tokom školovanja je imao priliku da sarađuje sa poznatim klasičnim gitaristima i pedagozima kao što su: Nikita Koškin, Adriano Del Sal, Srđan Tošić, Kostas Kociolis, Goran Krivokapić.

Student je četvrte godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Danijela Cerovića.

Program: Leo Brouwer – Sonata no. 1

  • Fandangos y boleros
  • Sarabanda de Scriabin
  • Toccata de Pasquini

 

Vuk Sandić (1998), mladi crnogorski gitarista, počeo je da svira klasičnu gitaru sa osam godina u klasi prof. dr Srđana Bulatovića, a zatim profesora Borjana Radovića u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici gdje je završio i srednju školu u klasi profesorice Bojane Brajović.

Svoje muzičko obrazovanje nastavio je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Danijela Cerovića gdje trenutno pohađa I godinu studija.

Učesnik je brojnih takmičenja i seminara na nivou Crne Gore i regiona: Festival gitare – Tivat, Gitar art festival – Beograd, Republičko takmičenje – Crna Gora.

Sandić je radio i sa svjetski poznatim gitaristima i profesorima kao što su: prof. Srđan Tošić, prof. Vera Ogrizović, Costas Cotsiolis, Thomas Offermann i mnogi drugi.

 

Details

Date:
8. nov 2018.
Time:
20:00
Event Category:

Venue

Dvorac kralja Nikole

Organizer

JP Kulturni centar Bar
Phone
068 278 760
Email
pr@barskiljetopis.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *