Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Plažne radionice

26. avg 2023.

Plažne radionice
16. jul – 26. avgust
Topolica: utorak i subota 19.00 – 20.00h
Šušanj: četvrtak 19.00 – 20.00h

O autorkama:

 

Neda Popović  je rođena 1988. godine u Baru gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Osnovne strukovne studije na studijskom programu Primijenjena fotografija završila je na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Specijalističke studije Grafičkog dizajna završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Sa fotografijom i radom u tamnoj komori se upoznaje tokom srednje škole. Fotografija je postala, i ostala, polazna tačka njenog stvaralaštva, način na koji posmatra i doživljava stvari.

Sloboda i mogućnost da se iskoristi znanje iz različitih oblasti kako bi se došlo do realizacije zamišljenog doveli su je do sasvim novih načina izražavanja.

Crtežom i digitalnom ilustracijom intenzivnije se bavim prilikom rada na završnom ispitu. Tadašnji odabir teme je umnogome determinisao način na koji će se dalje izražavati i kretati kroz sopstvene vode unutrašnjosti.

Od 2020. godine osniva firmu pod nazivom „Morska luda“ koja objedinjuje njeno stvaralaštvo u jednu cjelinu.

Milena Vukoslavović Rođena je u Baru. Završila je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“ na Cetinju. Osnovne studije grafike na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje završava 2013. godine, u klasi prof. Anke Burić. Bavi se crtežom, slikarstvom, zidnim slikarstvom i ilustracijom, a vodi i likovne radionice za djecu. Izlagala je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Svoje slikarske radove izlagala je samostalno u prostoru CKZ „Ribnica“ u Podgorici, na izložbi „Field Notes“ (zajedno sa Srđom Dragovićem), i na izložbi „Još slika iz današnje šetnje“ u Modernoj galeriji – Muzeji i galerije Podgorice (takođe sa Srđom Dragovićem) a kolektivno u okviru više grupnih izložbi i salona (Mali format: slike, crteži, objekti – Budva, 2021/2022; Hercegnovski zimski salon 2022; projekat „Vidim umjetnika – slutim bolje društvo“, ULUCG, Podgorica, 2022). Od skorijih projekata izdvajaju se umjetničke radionice u okviru pratećeg programa Festivala „Barski ljetopis“ u Baru, kao i umjetničko angažovanje u okviru međunarodnog projekta „Oni žive ‒ studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse“, kojim rukovodi Dom kulture „Studentski grad“ iz Beograda, a koji organizuje Institut za savremenu umjetnost (ISU). Živi u Podgorici.

 

 

Details

Date:
26. avg 2023.
Event Category:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *