Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festival horova: Hor “Antivari Musica”, Bar i Hor Umjetničke škole “Vasa Pavić”, PG

20. jun 2018. od 21:30

Ženski kamerni hor „Antivari Musica“ program pod nazivom „Balkanski zvuci“, džez pijanista Enes Tahirović, dirigent mr Miro Kruščić&

Hor „Antivari Musica“ je osnovan 2006. godine u Baru. Osnivač, predsjednik, umjetnički rukovodilac i dirigent od osnivanja je mr Miro Kruščić prof. Ovaj hor je u toku 12 godina postojanja ostvario zapažene rezultate u zemlji i inostranstvu i to u: Njemačkoj, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Italiji, Austriji, Hrvatskoj, BiH, Grčkoj, Albaniji, Makedoniji, Mađarskoj. U našoj zemlji nastupao je na gotovo svim festivalima. Ovaj horski sastav je osvojio brojne prve i druge nagrade, zahvalnice, pohvale, povelje na međunarodnim takmičenjima. Učestvovali su na svim najznačajnijim državnim praznicima od 2006 godine. Članice hora su većinom muzički obrazovane. Repertoar hora čine svjetovne i duhovne kompozicije raznih autora sve do 20. vijeka, kao i filmska, evergrin, pop muzika, ali i razne obrade i aranžmani crnogorskih kompozitora na temu ili motiv crnogorskog narodnog melosa. Veliku podršku horu pružaju Ministarstvo kulture CG, Muzički centar Crne Gore. Sarađivali su Crnogorskim simfonijskim orkestrom, Udruženim crnogorskim horovima, kao i opštinom Bar i gotovo svim crnogorskim medijima.

Mr Miro Kruščić je rođen 1978. godine u Baru. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju 2003. godine i na istoj akademiji magistrirao 2011, u klasi prof. Darinke Matić Marović. Pored uspješnog pedagoškog rada na Cetinju i u Baru bavi se i umjetničkim radom. Godine 2006. u ime nezavisnosti države Crne Gore, osniva ženski kamerni hor pod „Antivari Musica“. Trenutno radi kao profesor hora i orkestra u Muzičkoj školi u Baru.

Hor Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ 2017. godine je proslavio 7 decenija postojanja. Tokom rada postizao je značajne rezultate, i svojoj školi i zemlji donosio najvrednije nagrade, kako u nekadašnjoj Jugoslaviji, tako i van njenih granica. Posljednjih godina dio je velikih projekata Crnogorskog horskog ansambla i Crnogorskog simfonijskog orkestra, sa kojima su izvodili nekoliko najznačajnijih djela klasične muzike, kao i djela domaćih autora. Hor izvodi kompozicije raznih stilskih epoha i mnogobrojnih kompozitora. Dirigentica hora je mr Zoja Đurović i na njegovom čelu je već 21 godinu. Specijalna nagrada sa tadašnjeg Saveznog takmičenja u Beogradu je jedan od najvećih uspjeha. Sa svojim ansamblom, ženskim ili mješovitim je interpretiranjem crnogorske himne, obilježila sve najvažnije državne praznike i jubileje. Odnedavno je na mjestu direktora škole „Vasa Pavić“.

Mješoviti hor Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ Podgorica predstaviće se na „Barskom ljetopisu“ zajedničkim nastupom učenika i profesora. Instrumentalni ansambl čine profesori škole, kao i gosti.
Djelo: Ariel Ramirez – Misa criolla (Misa kriolja ili Kreolska misa)
Solisti: soprani Marina Cuca i Zorana Latković
Dirigent: mr Zoja Đurović

Details

Date:
20. jun 2018.
Time:
21:30
Event Category:

Venue

Šetalište kod Marine

Organizer

JP Kulturni centar Bar
Phone
068 278 760
Email
pr@barskiljetopis.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *