Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ana Petrović: „O čemu govorim kada govorim o ljubavi“

15. avg 2019. od 21:00 - 21:30

Ana Petrović je diplomirala na Fakultetu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu, u klasi prof. Jadranke Simonović na Odsjeku dizajn tekstila. Bavi se dizajnom namještaja, tepiha, predmeta za kuću, oslikavanjem enterijera i eksterijera. Slike radi tehnikom akril na platnu.

Kusturica, gradonačelnik Mećavnika je, između ostalih, izabrao Anu Petrović za svog gradskog umjetnika, i ona je odgovorna za ukupan vizuelni identitet grada, a od 2005. do 2007. bila je i direktor kompleksa Mećavnik, Mokra Gora.

Petrovićeva, pored učešća na brojnim kolektivnim izložbama, samostalno izlaže već dugi niz godina, a od pregršt uspješnih izložbi širom Srbije i svijeta izdvajaju se: izložba u Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu 2009, izložba u konzulatu Republike Srbije u Njujorku 2010, izložbe u galerijama u Pragu, Parizu i Puli kao i izložba na otvorenom povodom godišnjice Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dubaiju 2015. godine.

Njeno stvaralaštvo nagrađeno je brojnim priznanjima među kojima su i nagrada za najbolji dizajn flaše i kutije Gorki list, umjetnički, personalizovani poklon paket – Srpski paket, poklon predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića gostima inauguracije kao i „Turistički cvet“, nagrada za najbolji suvenir.

Details

Date:
15. avg 2019.
Time:
21:00 - 21:30
Event Category:

Venue

Dvorac kralja Nikole

Organizer

JP Kulturni centar Bar
Phone
068 278 760
Email
pr@barskiljetopis.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *