AUTORSKO KNJIŽEVNO VEČE SLAVICE MILOŠEVIĆ U GRADSKOJ KNJIŽARI U ČETVRTAK, 30. JANUARA

Poslednji januarski četvrtak, 30. u mjesecu,  na trećem izdanju Zimske scene obilježiće autorsko stvaralaštvo Slavice Milošević, mlade crnogorske poetese, esejistkinje i novinarke. Na promociji koja će biti održana u Gradskoj knjižari u Baru, sa početkom u 20h, osim autorke govoriće i Neda Papović, profesorica književnosti i urednica emisije “Kultura na drugom” koja se prikazuje na RTCG-u. 

Slavica Milošević je crnogorska poetesa, esejistkinja i novinarka. Rođena je na Cetinju 14. avgusta 1992. godine.

Izdala je jedanaest knjiga od kojih dvije drame. Jedna je na engleskom jeziku i predstavlja izabrane eseje iz prethodno izdatih na maternjem jeziku. Slavicu karakteriše literarni opus esejistike, poezije u prozi, poezije, refleksivne lirike, mikro eseja, intertekstualnosti i kolažiranja.

Posljednja izdata knjiga je „Bunt i prah“ – novela, a trenutno radi na drugom dopunjenom izdanju knjige „Plava pomorandža“. Autorkine tekstove o Kišu i Lubardi objavio je kulturno-umjetnički sajt „Montenegrina“.

Član je Udruženja književnika Srbije. Slavica piše za kulturno umjetnički sajt „PULSE“ i bloguje za prestižne izraelske medijske kuće: Jerusalem Post i Times of Israel.