Selektorski tim 30. Ljetopisa

Novi koncept Barskog ljetopisa podrazumijeva podjelu programa na Večernju scenu i Prateći program. U okviru oba ta segmenta ravnomjerno su raspoređeni pozorišni, muzički, književni i likovni sadržaji i to po sljedećem principu: ponedjeljkom se u večernjem programu predstavljaju crnogorski, a utorkom barski autori iz oblasti teatra, literature i klasične muzike; srijeda je dan za otvaranja izložbi, četvrtak za regionalna pozorišna gostovanja, subota za koncerte klasične muzike gostujućih autora, i nedjelja za literarni program gostujućih autora. Slična podjela se koristiti i za prateće programe.

O odabiru svih programskih sadržaja ovogodišnjeg Barskog ljetopisa brine pažljivo odabran tim selekora, koji su svojim referencama i dosadašnjim uspjehom u ovim oblastima, kao i dosadašnjim iskustvom rada na Ljetopisu, pokazali kao pravi ljudi za ovaj dio zadatka od presudne važnosti za Festival.  Presudne zato što su oni posrednici između umjetnika i stvaralaca, sadržaja i publike odnosno posjetilaca Festivala. Oni stoje iza svakog imena i u službi su najviših umjetničkih i estetskih kvaliteta svega što će moći da vidi, kaže, čuje, osjeti i doživi za vrijeme trajanja Ljetopisa. Vođeni tim principima odabrali su 13 predstava, 18 koncerata klasične i džez muzike, 20 književnih večeri i 9 izložbi, kao i preko 60 pratećih programa, što  znači da će Festival za svih  66 dana trajanja  imati preko 120 programa najvećih umjetničkih standarda.

Selektorski tim sačinjavaju: Maja Mrđenović (dramski program), Vladimir Domazetović (muzički program), Milun Lutovac (likovni program), Mila Čordašević (književni program) i Vesna Vujošević Labović (urednica i producentkinja Pratećeg programa). Njihove biografije možete pročitati na stranici sajta: Selektori.