Svi programi do kraja zimske scene počinjaće u 20h u Dvorcu kralja Nikole

Obavještavamo uvaženu publiku da će se svi programi do kraja zimske scene Barskog ljetopisa održavati sa početkom u 20h u Dvorcu kralja Nikole. Time je početak programa, u skladu sa ljetnjim računanjem vremena, pomjeren za jedan sat unaprijed. Ulaz na sve programe je besplatan, osim za predstave za koje se kupuju karte po cijeni od 5 eura. 

U četvrtak, 10. maja u Dvorcu kralja Nikole biće igrana predstava za omladinu i otvaranje izložbe slika. Naime, u 13h časova za barske srednjoškolce biće izvedena predstava „Teatra Mladih“ i Gradskog pozorišta Podgorica – „Porodične priče“. Tekst za komad u kome uloge tumače Branka Femić, Goran Slavić, Branko Ilić i Katarina Krek, napisala je Biljana Srbljanović. U drugom dijelu dana, tačnije u 20h biće otvorena izložba slika uspješne umjetnice Katarine Švabić. Izložbu će, u Dvorcu, otvoriti dr Anastazija Miranović.

Program zimske scene nastavlja se 17. maja. Tada će u sali Dvorca biti odigrana predstava „Brašno u venama“, jedna od najuspješnijih koprodukcija Sarajevskog ratnog teatra „SARTR“ i Scene MESS. Ovu nagrađivanu predstavu režirao je, po djelu Igora Štiksa, Boris Liješević. Karte za nju mogu se rezervisati pozivom na broj telefona  068/278-760, ili kupiti direktno na biletarnici Dvorca kralja Nikole, svakog dana  u intervalu od 17h do 20h. Cijena karte je 5 eura.

Trio flauta  „Miodrag Azanjac“, nastupiće u Dvorcu 24. maja, sa početkom u 20h i time zatvoriti muzički dio programa zimske scene. Ovaj uspješni trio čine Suzana Maročik, Karolj Maročik i Aleksandar Ružičić, koji će za Barane izvesti raznovrstan i bogat program, koji obuhvata kompozicije Baha, Vivaldija, Hajdna i drugih.

Završni program, tj. program kojim će zimska scena Ljetopisa biti zatvorena 7. juna, biće izložba pod nazivom „Nerealizovani arhitektonski planovi u knjaževini/kraljevini Crnoj Gori“, čiji su autori Aleksandar Berkuljan i Tanja Jović. I ovaj program počinje u 20h, u Dvorcu kralja Nikole.