Ministar kulture Crne Gore, Janko Ljumović, o jubilarnom Ljetopisu

Ministarstvo kulture Crne Gore kao jedan od pokrovitelja 30. jubilarnog Barskog ljetopisa, ove godine pružilo je značajnu podršku Festivalu kao sveobuhvatnoj manifestacija, koja promoviše kulturu i vrijedne umjetničke sadržaje karakteristične za Bar i Crnu Goru i okuplja eminentne stvaraoce iz Crne Gore, regiona i svijeta. Tim povodom, ministar kulture u Vladi Crne Gore, mr Janko Ljumović istakao je uspjeh producenata i organizatora Ljetopisa u ambiciji da unaprijede ovogodišnje izdanje Festivala.

„Svakako da je prije svega producentima i umjetničkim rukovodiocima ovogodišnjeg izdanja Barskog ljetopisa jubilej nametnuo veću ambiciju, koja je urodila plodom. Čini mi se da je Barski ljetopis ušao u prostore različitih sadržaja u programskom smislu, ali i onog dijela samog prostora grada Bara sa svim njegovim specifičnostima; tako da taj spoj prostora, sadržaja, umjetničkog koncepta i konačno publike je nešto što, čini mi se, jeste važan okvir ovogodišnjeg 30. jubilarnog Ljetopisa“, kazao je ministar Ljumović.

Usljed obilježavanja jubileja 30 godina postojanja, ukazala se potreba da se ovogodišnji Festival osvježi i dodatno unaprijedi, nadovezujući se na pređašnji ugled i monolitnost svega onoga što je organizacioni tim izgradio i postigao za prethodne tri decenije.

„Ovu priliku koristim da istaknem tu važnu odrednicu da je sam grad Bar sa svim podrškama i različitim partnerima zapravo postavio sebi neke složenije i više ciljeve da  Festival jača i da Bar ima referentnu kulturnu ponudu kroz svoj Festival  i da se taj projekat u budućnosti još više razvija“, dodao je Ljumović.

Ovogodišnji Barski ljetopis je počeo 16. juna i planirano je da traje duplo duže nego do sada, tj. do 20. avgusta.