Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstava „Don Kihot“, tekst Vedrana Božinović, režija Andraš Urban, produkcija Barski ljetopis i Gradsko pozorište Podgorica

18. jula 2021. od 21:30

5.00€

Predstavom „Don Kihot”, u režiji uglednog reditelja Andraša Urbana započeće na Barskom ljetopisu pozorišni segment. U pitanju je koprodukcija Gradskog pozorišta iz Podgorice i Barskog ljetopisa, a premijera iste bila je 2019. godine na ovom festivalu. Ovo ostvarenje rađeno je po motivima Servantesovog romana, a dramaturgiju je uradila Vedrana Božinović.

U Urbanovom rediteljskom viđenju Servantesovog remek djela, na neke ovdašnje „vjetrenjače“ juriša sedam žena – sedam glumica koje progovaraju o problemima i dilemama savremenog društva i žena u takvom okruženju. Predstava se, između ostalog, tiče i prepoznavanja donkihotovskog u sebi i u društvu oko nas, jednako kao i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemerjem i manipulacijama.

Igraju: Branka Femić-Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Sanja Popadić, Jelena Simić, Branka Stanić i Anđelija Rondović.

Scenografiju predstave potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku je uradila Irena Popović, dok su kostimi djelo Line Leković.

 

PROMO

Detalji

Datum:
18. jula 2021.
Vrijeme:
21:30
Cena:
5.00€
Kategorija događaja:

Mjesto

Ljetnja pozornica Doma kulture

Organizator

Gradsko pozorište Podgorica
Telefon:
020 987654
E-pošta:
producent.organizator@pgpozoriste.me
Web sajt
http://pgpozoriste.me/