Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Predstava “Da bar nisam žensko” u režiji Vladana Đurkovića

20. apr 2019. od 20:00

5€

Muzičko opersko teatarska organizacija (MOTO)

Nina Džuver

„Da bar nisam žensko“

 

Režija: Vladan Đurković

Igraju: Milica Stefanović i Vaja Dujović

Trajanje predstave: 60 minuta

 

O predstavi:

Priča komada „Da bar nisam žensko“, nastalog po istinitim događajima, prikazuje mladu migrantkinju iz Avganistana Zahru u njenom bijegu ka Evropi.

Kroz dva toka radnje pratimo Zahrinu borbu na granici sa krijumčarkom Rahom i paralelno njenu borbu sa nemilosrdnim imigracionim sistemom koji predstavlja službenica Fatima.

Sve tri žene su tragički junaci, a Zahra je ona koja će pokušati da prekine začarani krug nasilja i zlostavljanja žena koji su, nažalost, svojstveni savremenom dobu.

 

O piscu:

Nina Džuver je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Usavršavala se u Berlinu gdje je pohađala filmsku školu „Met Film School“. U beogradskim pozorištima trenutno su na repertoaru njeni komadi: „Pu spas za sve nas“monodrama o Dijani Budisavljević, „Druga strana normalnosti“, „JuliJA“i drugi. Džuver je jedna od scenarista popularne TV serije „Istine i lazi“.

 

O reditelju:

Vladan Đurkovic je umjetnički direktor Omladinskog pozorišta DADOV. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a usavršavao se u Sjedinjenim Američkim Državama kao stipendista Kongresa. Do sada je režirao preko trideset naslova domaćih i stranih autora.Pored rediteljskog angažmana u pozorištima, proteklih godina radio je i kao izvršni producent i umjetnički direktor različitih festivala i manifestacija (BEMUS, BELEF, Dani Beograda, Međunarodni dan džeza…).

 

Milica Stefanović – Zahra

Milica Stefanović je glumica, honorarni saradnik Bitef teatra i član francuske plesne trupe – „Amezon“. U Fondaciji „Hartefakt“iz Beograda radila je kao producent i glumica u projektima Fonda. Jedan je od osnivača pozorišne produkcije ,,Leatarmaher“. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, a pohađala je i brojne radionice među kojima se izdvaja dugogodišnji rad sa Skotom Fildingom i učešće u programu Venecijanskog bijenala.

Ostvarila je uloge u sljedećim filmovima i serijama: „Asimetrija-tri teritorije“, „Sunce na licu“, „Tranzicija“, „Ljubav dolazi kasnije“, „Jutro će promeniti sve“.

O Zahri:

„Razmišljajući o Zahri stalno sam imala na umu, kakvim god da je ekstremnim okolnostima bila izložena, odustajanje nije bila opcija za nju“ – Milica Stefanović

 

Vaja Dujović – Fatima, Raha

Vaja Dujović je pozorišna i filmska glumica. Završila je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Honorarno je angažovana u nekoliko beogradskih pozorišta, a zapažene uloge je ostvarila i na filmu i televiziji. Debitovala je u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“ nakon čega suuslijedile serije „Jedne letnje noći“, „Santa Maria della Salute“, „Lud zbunjen normalan“, „Državni sluzbenik“ itd.

O Fatimi i Rahi:

„U pristupu likovima koje tumačim, bilo mi je bitno da približim publici problem tih žena, da budeći empatiju prepoznaju univerzalnost jedne intimne priče koja se na prvi pogled može učiniti dalekom“ – Vaja Dujović

Detalji

Datum:
20. apr 2019.
Vrijeme:
20:00
Cena:
5€
Kategorija događaja:

Mjesto

Dvorac kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me