Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Obradovic – Tixier Duo

10. avg 2022. od 21:00

Obradovic – Tixier Duo

David Tixier – klavir, keyboards, DSP, kompozicije

Lada Obradović – bubnjevi, vokal, perkusije, glockenspiel, kompozicije

 

Obradovic – Tixier Duo je duo projekt francuskog pijaniste David Tixiera i hrvatske bubnjarke Lade Obradović. Novi svježi akustični zvuk izmješan sa elektronikom, tekstom, poliritmima, intrigama i nemali broj lupova u kombinaciji sa sofisticiranim harmonijama smještenim u moderne polimetre služe kao medij za transfer muzike vođene emocijama i elegancijom.

​Biografije: 

Lada Obradović je hrvatska džez bubnjarka i kompozitorka. Nakon završenih osnovnih muzičkih studija, smjer bubnjevi na Akademiji u Gracu u Austriji, magistrirala je džez bubnjeve na Univerzitetu u Bernu u Švajcarskoj. 2019. godine jednoglasno je dobila nagradu Najbolji instrumentalista na 42. nacionalnom takmičenju džez festivala La defense. Bavi se dobrotvornim radom, a 2018. godine je pokrenula humanitarni projekat uz pomoć svojih dizajniranih cipela „StartAs You Are“. Lada radi za “Bay Custom Drums” i “TRX Cymbals”. Dizajnirala je prvu džez seriju TRX Cymbals pod nazivom CLS. Radila je, između ostalog, na Netfliksovoj seriji The Eddy sa Oskarom nagrađenim režiserom Demijenom Šazelom (La La Land, Whiplash) i Gremi nagrađenim kompozitorom Glen Ballardom (Michael Jackson, Alanis Morissette).

David Tixier je francuski pijanista, aranžer i kompozitor. Godine 2011. diplomirao je DEM na Pariskom konzervatorijumu (CRR), Rue de Madrid, a tri godine kasnije završio je master studije džez muzike na HEMU, u Lozani, Švajcarska. Tokom 2017. je stekao drugi master iz džez pedagogije na HKB, u Bernu, Švajcarska.

Tixier vodi svoj  klavirski solo projekat, vođa je David Tixier trija i ko-lider Dua Obradovic-Tixier. Osim nagrada koje je osvojio sa duom, David je 2015. godine bio polufinalista klavirskog solo takmičenja Montreux, i polufinalista javne nagrade UBS u organizaciji Montreux Jazz Festivala. Iste godine osvojio je II nagradu na takmičenju Monako džez solisti. Osvojio je i I nagradu na takmičenju JazzHaus u Frajburgu. David je menadžer dobrotvorne akcije prikupljanja sredstava “StartAs You Are” koju je pokrenula Lada.

 

Detalji

Datum:
10. avg 2022.
Vrijeme:
21:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Stari Bar – amfiteatar

Organizator

JU Kulturni centar Bar