Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Muzika za djecu „Stonogica brojalica“

31. jula

Muzika za djecu „Stonogica brojalica“

Šetalište kralja Nikole

21.30h

O predstavi:

 

„Stonogica brojalica“ je muzika za djecu. U isto vrijeme je i interaktivna predstava kakve nema na svijetu, po prvoj knjizi dečjeg stvaralaštva brojalica. Autori brojalica su predškolci iz ekološkog vrtića „Stonogica“ u Sremskoj Mitrovici. Tekstovi pjesama opisuju dječiji svijet: prirodu, životinje, prijatelje, porodicu, godišnja doba, a osmišljeni su i kao brojalice, vježbe za razvoj govora.

„Stonogica brojalica“ je i radionica tjelesne muzike. Učimo kako da tapšemo, puckamo prstima i lupkamo po tijelu i nogama u ritmu, učeći osnove tehnike tjelesnih perkusija. To je još jedan razlog zbog koga je predstava „Stonogica brojalica“ posebna! Djeca u publici su i izvođači u velikom orkestru tjelesnih muzičara.

Pjesme su uglazbili Marko Dinjaški i Ana Vrbaški, poznati kao muzički i pozorišni duo Alice in WonderBand. Ana je komponovala pjesme, a Marko je osmislio tjelesne perkusije. Višnja Obradović im je pomogla da zajedno osmisle koreografije. Zatim su pjesme snimili u legendarnom Studiju M Radija Novi Sad. Nakon toga su izveli i snimili koreografije u studiju TV Vojvodine.

Detalji

Datum:
31. jula
Kategorija događaja: