Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert „U ritmu ljubavi“ Dječji hor „Zvjezdice“

5. avgusta

Koncert „U ritmu ljubavi“

Dječji hor „Zvjezdice“

Ljetnja scena Doma kulture

21.30h

Dječji hor „Zvjezdice“ postoji već 38 godina. Osnovan je kao hor tadašnjeg Doma JNA, potom postaje hor Doma omladine „Budo Tomović“, a danas je hor Dječjeg saveza Podgorice. Osnivač hora je Marko Klepić, kompozitor i dirigent. Za sve ove godine kroz hor je prošlo više hiljada djece iz Podgorice. Iza sebe imaju brojne dječje emisije proizvodnje RTCG, preko trideset festivala dječje pjesme „Naša radost“, veliki broj popularnih dječjih pjesama koje su se izvodile na svim televizijskim i radio-stanicama širom Crne Gore i nekadašnje Jugoslavije. Hor je u svijet muzike uveo mnoge mališane i iznjedrio veliki broj danas poznatih pjevača i muzičara, koji su osvajali brojne nagrade na dječjim festivalima.

Koncert pod nazivom „U ritmu ljubavi“ predstavlja kolaž pjesama iz posljednje decenije djelovanja hora, sa akcentom na stvaralaštvo dirigentkinje, kompozitorke i tekstopisca Ane Klepić.

U jednočasovnom programu, imaćete priliku da čujete 17 najpoznatijih pjesama sa različitih festivala u izvođenju solista i hora.

Detalji

Datum:
5. avgusta
Kategorija događaja: