Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Izložba fotografija „Crno bijeli Bar u koloru”

5. avgusta

bARS
Izložba fotografija „Crno bijeli Bar u koloru”
Korzo, kod spomenika Popa Dukljanina, 5. avgust

21.00h

 

Izložba fotografija na barskom korzou postala je jedna od omiljenih konstanta programa bARS u okviru Barskog ljetopisa.
Postavka na atraktivnom mjestu omogućava da fotografije vidi mnogo veći broj ljudi, Barana i njihovih gostiju, nego što bi bio slučaj u zatvorenim prostorijama.
Ovogodišnja izložba – „Crno bijeli Bar u koloru” – donosi, po prvi put u našem gradu, set od stotinjak retuširanih a potom kolorizovanih crno-bijelih fotografija grada, od početka XX vijeka do Drugog svjetskog rata. Nastavlja niz aktivnosti na očuvanju i promociji nasljeđa barske opštine, započete izložbama „Bar. Ljudi.” i „Bar. Događaji.” iz protekle dvije godine.
Izložba na gradskom korzou omogućava da što veći broj ljudi zakorači u svojevrsni vremeplov i vidi kako su nekad, u punom sjaju, izgledali ambijenti danas izmijenjeni gotovo do neprepoznatljivosti.
Autori izložbe su Željko Milović, koji je koncipirao postavku, sakupio i odabrao fotografije, te Semir Karastanović, koji potpisuje obradu materijala, dizajn i izradu foto-panoa, a koji se fotografijom, video produkcijom i grafičkim dizajnom bavi od 1994. godine, samostalno ili u sklopu tima kompanije „Media Pro”. Njih dvojica su i autori dokumentarnog filma „Bar na vremenskoj kapiji”.

Detalji

Datum:
5. avgusta
Kategorija događaja: