Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Interaktivna radionica „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“

19. jula

Interaktivna radionica „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“

19. jula

Književni klub „Poenta poetika“

Radionicu vode: Milica i Goran Radojičić

Park Dvorca kralja Nikole

10.00h

    

 

O radionici

Radionica „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“ je interaktivni program zamišljen tako da djeca kroz igru, razmjenu mišljenja, iskustava i znanja, saznaju nove stvari o književnosti, upoznaju se sa knjigom „Vrteška čuda“ i radom autora Milice i Gorana Radojičića.

Prisutni će biti u prilici da se upoznaju sa drugim formatima u kojim je objavljena zbirka (Brajevo pismo, audio-verzija), u saradnji sa Savezom slijepih Crne Gore. Kroz interesantne vježbe i zadatke naučiće nešto novo o Brajevom pismu, ali i kako se ovo pismo koristi.

Radionica podrazumijeva konstantu uključenost djece, pokazivanje njihovih talenata, umijeća i postignuća. Djeca će se upoznati sa radom Književnog kluba „Poenta poetika“, Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade i časopisom „Osmijeh“. Autori će pripremiti iznenađenja i poklone za djecu.

Goran Radojičić (Nikšić, 1988) pisac za djecu, predsjednik Književnog kluba „Poenta poetika“.

Piše poeziju, prozu, naučne radove, eseje i književnu kritiku. Urednik i lektor brojnih izdanja popularnih knjiga domaće i strane produkcije. Proučava period renesansne i

barokne crnogorske književnosti, ali i savremenu regionalnu književnu scenu.

Objavljuje u periodici. Član je Udruženja književnika Crne Gore i Udruženja

crnogorskih pisaca za djecu i mlade, te glavni i odgovorni urednik časopisa „Osmijeh“.

Milica Radojičić (Nikšić, 1989) magistar je francuskog jezika i književnosti.

Piše poeziju i prozu. Pored toga bavi se prevođenjem kao i naučno-istraživačkim radom u oblasti jezika i književnosti. Učesnica je brojnih književnih večeri. Njena poezija je objavljivana u književnim časopisima, zbornicima i internet portalima, a dobitnica je i regionalnih nagrada. Članica je Književnog kluba „Poenta poetika“ i Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade. Zaposlena je kao edukator u Dječjoj akademiji „BrainOBrain“.

Milica i Goran su roditelji Ksenije, Sofije, Luke i Pavla i to smatraju najznačajnijim dijelom svoje biografije. U koautorstvu su objavili knjigu za djecu „Vrteška čuda“.

 

 

Detalji

Datum:
19. jula
Kategorija događaja: