Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

IGOR NOVAK, violončelo i ANA VUKAZIĆ, klavir

31. jula 2019. od 21:30

PROGRAM:

  1. Astor Piazzolla – „Le Grand Tango“
  2. Max Bruch – „Kol Nidrei“
  3. Edvard Grieg – „Sonata in A minor“
  4. Fritz Kreisler – „Liebesleid“
  5. Vittorio Monti – „Czardas“

Igor Novak je rođen 1989.godine u Baru. Violončelo je počeo da svira sa osam godina, u Muzičkoj školi „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru, u klasi Georgija Sotničuka, tada takođe i profesora muzičkog konzervatorijuma u Kijevu. Nakon osnovnog, srednje školovanje nastavlja kod profesora Mladena Popovića u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, ali već nakon završenog prvog razreda prelazi u Novi Sad u školu „Isidor Bajić“ u klasu profesora Imrea Kalmana.

Akademske studije završio je na Cetinju, u klasi profesora Igora Perazića, a kasnije profesora Dmitrija Prokofieva. Nakon studija odmah počinje da radi kao profesor violončela u Herceg Novom, gdje biva primijećen kao talentovan pedagog i promoter svog instrumenta i muzike kroz mnoštvo javnih nastupa i koncerata.

Za vrijeme školovanja osvojio je više nagrada i Laureata na festivalima i takmičenjima kao solista i član kamernih ansambala, što u našoj državi tako i u inostranstvu.

Usavršavao se na majstorskim kursevima kod renomiranih solista iz cijelog svijeta, među kojima su: Viktor Uzur (Amerika), David Gregorijan (Njemačka), Stanislav Apolin, Dragan Đorđević (Srbija), Ksenija Janković (Srbija), Aleksandar Rudin (Rusija).

Nastupao je kao član orkestra „Bridges for the future – Youth Symphony Orchestra“ u Bernu u fondaciji Yehudi Menuhin. Nastupao je kao solista orkestra Muzičke akademije na Cetinju i bio vođa dionica u istim. Svirao je i resitale i nastupao sa kamernim sastavima širom zemlje i inostranstva kao član dua, tria i kvarteta (Italija, Budimpešta – Mađarska, Beč – Austrija, Novi Sad, Beograd, Subotica – Srbija, Bosna i Hercegovina) Od 2017. godine intenzivno nastupa i sarađuje sa pijanistkinjom Lindom Poznanović i djeluje kao reprezent klasične muzike.

 

Ana Vukazić rođena je 1985. godine u Baru gdje je završila nižu muzičku školu „Petar II Petrović Njegoš“. Srednje muzičko obrazovanje stekla je u Kotoru u klasi prof. Jelke Filipović nakon čega 2004. godine upisuje studije klavira na Fakultetu umetnosti u Prištini sa privremenim sjedištem u Zvečanu, u klasi mr Aleksandre Trajković. Diplomirala je 2009. godine sa ocjenom 10, a kao student koji se istakao svojim prosjekom bila je proglašena i za studenta generacije. Nakon diplomiranja, nastavlja svoje usavršavanje i upisuje specijalističke studije na Fakultetu umetnosti u Beogradu u klasi mr Tijane Humo.

Tokom studija je ostvarila veći broj nastupa kao solista, klavirski saradnik i član kamernih sastava. Održala je tri veoma zapažena solistička koncerta u Galeriji Fakulteta umetnosti u Zvečanu 2007, 2008. i 2009. godine.

Kao klavirski saradnik učestvovala je na raznim kulturno-umjetničkim manifestacijama u Crnoj Gori i van nje. Među brojnim nastupima, najviše ističe one u Hrvatskom glazbenom zavodu (Zagreb) i Prešernovom pozorištu u Kranju (Slovenija).

Do sada je ostvarila i veliki broj solističkih koncerata od kojih se izdvajaju nastup na „Barskom ljetopisu“ 2013. godine, zatim koncert u „Artget“ galeriji u Beogradu i koncert u „Zetskom domu“. Na poziv CollegeChurch, Wheaton – Čikago, 2017. godine, održala je i solistički koncert u Americi.

Od 2009. godine radi kao profesorica klavira i korepeticije u Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“ u Baru, i kao pedagog sa svojim učenicima osvojila je preko 30 nagrada, od toga 12 prvih, na raznim pijanističkim takmičenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji i Francuskoj.

Detalji

Datum:
31. jula 2019.
Vrijeme:
21:30
Kategorija događaja:

Mjesto

Dvorac kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me