Loading Događaji

« Svi Događaji

EXIT Teatar: „IZLOŽAK BR. 49“, režija: Damir Poljičak

26. septembra od 21:00

5€

EXIT Teatar

Prema tekstu „Nipple Jesus“, Nick Hornby

„IZLOŽAK BR. 49“

Pripremio i izvodi: Damir Poljičak

Saradnici za govor i glas: Rene Medvešek i Tomislav Rališ

Majstori svjetla: Dragan Micić i Marino Frankola

Fotografija: Sanja Prnjak

Saradnik na projektu: Dominik Milanović

Dizajn materijala: Josip Dolovčak

Producent predstave: Matko Raguž

 

O predstavi:

Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, podstaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju ulogu čuvara počinje shvatati vrlo lično, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

 

Nagrade:

4. BEČEJSKI FESTIVAL MONODRAME, SRBIJA, 2016. – predstava „Izložak br. 49“ u izvedbi Damira Poljička, proglašena je najboljom monodramom po ocjeni publike

 

O reditelju:

Damir Poljičak je rođen u Splitu 1984. godine. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Igrao je u predstavama Gradskog kazališta „Žar ptica“, Satiričkoga kazališta „Kerempuh“, Kazališta „Komedija“ i Kazališta „Ulysses“. Još za vrijeme studija ostvario je značajne uloge u pozorištu, na filmu i televiziji. Damir je do sada dva puta nominovan za Nagradu hrvatskog glumišta, za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade „Siromah i vrag“ 2012. godine, te za najbolje umjetničko ostvarenje u predstavi „Jedan sluga, dva gospodara“ 2017. godine gdje je igrao sporednu ulogu.

 

Iz medija:

“Izložak br. 49” Teatra Exit ruši stereotipe

Nova predstava Teatra Exit ruši stereotipe, propituje temeljne društvene vrijednosti, povremeno hodajući na rubu provokacije. Poljičak je izvrsno utjelovio Hornbyjevog junaka, uspjevši njegov izrazito profinjen sarkazam nevidljivo utkati u naizgled jednostavnu, ali vrlo životnu Damirovu rečenicu, pokazavši se i dokazavši kao pravi karakterni glumac.

(Hina)

 

Predstava koja istovremeno zabavlja i angažira

Damir Poljičak sad i službeno ulazi u krug onih kazališnih samuraja koji su položili taj, kako se često kaže, posljednji veliki ispit u izvođačkoj izobrazbi. „Izložak br. 49“ upravo je takva vrsta predstave, monodrama koja angažira i zabavlja, koju se može shvatiti kao rukavicu u lice establišmentu i kao neobaveznu zabavu.

(Igor Ružić, T-portal)

Zabavno i pitko zapitkivanje

Damir Poljičak uvjerljiv je od početka do kraja monodrame. Na Hornbyjevu tragu stvorio je pitku, duhovitu i zavodljivu monodramu koja ispod osmijeha nimalo nametljivo, utoliko sugestivnije, otvara još poneke slojeve i pitanja.

Damir Poljičak u predstavu, izvedenu u autentičnom galerijskom prostoru MUO-a, uplovio je diskretno, sugestivno uvlačeći gledatelje u (jednostrani) dijalog. S odmotavanjem priče energijski je rastao, ne dopuštajući ni sebi ni gledateljima predah u šezdesetak minuta dugu komadu. Da monodrama ne bi bila tek jednoličan izvedbeni uspon, ritam je odlično lomio humornim dijelovima, dobro pozicioniranim digresijama te dijalozima sa zanimljivom galerijom likova (lokaliziranih, što nam je cijelu priču dodatno približilo).

Junaka je oblikovao uvjerljivo, čvrsto i realistično. Od početka do kraja komada uspio je sugestivnom izvedbom održati komunikaciju s publikom, obraćajući joj se kao partneru u (raz)govoru, te je u potpunosti zadržati u priči – simpatičnom i duhovitom, mudrom, ne i premudrom, začudnom, a svakodnevnom, (raz)govoru o umjetnosti.

(Igor Tretinjak, Vijenac)

Detalji

Datum:
26. septembra
Vrijeme:
21:00
Cena:
5€
Kategorija događaja:

Mjesto

Stari Bar – amfiteatar

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me