Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Džez koncert: Andrea Demirović kvartet

1. avg 2018. od 22:00

Andrea Demirović je rođena 1985. godine u Podgorici. U Baru je završila nižu muzičku školu na odsjeku za klavir, a srednju muzičku školu, na odsjeku za solo pjevanje u Kotoru. Diplomirala je osnovne, a zatim i specijalističke studije na Muzičkoj akademiji na Cetinju na odsjeku muzička pedagogija, tj. harmonija sa harmonskom analizom. Radi kao profesor u nižoj muzičkoj školi u Baru. Svoju karijeru započinje 2002. godine na festivalu „Sunčane skale“. Svoj prvi studijski album objavljuje 2006. godine. Sa albuma su se izdvojile pjesme „Šta će mi dani“, „Previše sam mlada“, „Nisi ti kriv“, „Planina“… Tri godine kasnije predstavlja Crnu Goru na Eurosongu u Moskvi sa pjesmom „Just get out of my life“ proslavljenog njemačkog kompozitora Ralpha Siegela.  Pjesma je postala hit među fanovima Eurosonga, a Andrea je često bila gost na koncertima širom Evrope u organizaciji OGAE (Portugal, Švedska, Španija, Srbija). Nakon Eurosonga objavila je dva singla u saradnji sa kompozitorom Vladimirom Graićem – „Odlazim“ i „Posveta“. U junu 2017. godine objavljuje singl „Pamti“ (muzika i aranžman: Nemanja Nedeljković Nemus, tekst: Andrea Demirović), koji je rezultat saradnje sa Zoranom Markovićem Zonjom, koji se potpisuje kao izvršni muzički producent, scenarista, režiser i producent spota. Ovom pjesmom Andrea pravi muzički zaokret u svojoj karijeri, okrenuvši se novom muzičkom pravcu – elektropopu. „Pamti“ se našla na jedinoj relevantnoj regionalnoj top listi „Domaćica“ MTV Adria, i zadržala se na istoj sedam nedjelja.

Enes Tahirović je rođen 1991. u Beogradu. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici, u klavirskoj klasi prof. Lidije Skender, i džez uz mentorstvo prof. Milorada Jovovića. Nakon godinu dana provedenih na „Ujedinjenom svjetskom koledžu“ u Italiji, kod prof. Igora Konjolata, i majstorskih kurseva, upisao se na odsjek za klavir na univerzitetu u Teksasu, ali je prevladalo njegovo rastuće interesovanje za džez muziku. Upisuje džez klavir na Univerzitetu za muziku i dramske umjetnosti u Gracu, u klasi renomiranog njemačkog džez pijaniste Olafa Polcina. Učesnik je različitih džez projekata, sarađivao je i učio od istaknutih svjetskih umjetnika kao što su: Stjepko Gut, Barbara Denerlajn, Ehud Ašeri, Patrik O’Liri, Hauard Kurtis, Luis Bonila i Džo Kaplovic. Pohađao je džez radionice koje su vodili Leri Goldings, Bob Mincer, Piter Bernstin i Bili Hart. Član je univerzitetskog džez hora u Gracu, a nastupio je sa džez orkestrom „Hrvatske glazbene mladeži“ u Dvorani „Lisinski“ u Zagrebu. Od 2009. godine, aktivni je učesnik u edukativnim radionicama i projektima „JAM“-a u Crnoj Gori. Kao džez pijanista debitovao je 2013. godine, u KIC-u „Budo Tomović“.

Martin Đorđević je završio srednju muzičku školu „Kornelije Stanković“ u Beogradu, školovanje je nastavio u Italiji na Siena Jazz University gdje je i diplomirao. Aktivni je učesnik na klupskoj sceni Podgorice i šire. Povremeni je član različitih džez i rok sastava, među kojima je „Senkina đeca“.

Dragan Ivanović, multi-instrumentalista, profesionalni studijski i koncertni basista, bio je član pratećih grupa Đ. Balaševića, S. Ćetkovića, A. Radović, Van Gogha, a trenutno je član pratećeg benda Vlade Georgieva.

PROGRAM:

Blue Moon – Richard Rodgers
Anything Goes – Cole Porter
Too Darn Hot– Cole Porter
Goody, Goody – Matty Malneck
Cry Me a River – Arthur Hamilton
New York, New York – John Kander
Blue Skies – Irving Berlin

The Man I Love – George Gershwin
AS Times Goes By – Herman Hupfeld
Moon River – Henry Mancini
Somewhere Over The Rainbow – Harold Arlen

Singin In The Rain – Nacio Herb Brown
Fly Me To The Moon – Bart Howard
Big Spender – Cy Coleman,Dorothy Fields
At Last – Mack Gordon, Harry Warren
What a Wonderful World – Bob Thiele, George David Weiss
Dr Feelgood– Aretha Franklin, Ted White
Sunny – Bobby Hebb
It Don’t Mean a Thing – Duke Ellington
Summertime – George Gershwin

Detalji

Datum:
1. avg 2018.
Vrijeme:
22:00
Kategorija događaja:

Mjesto

Stari Bar – amfiteatar

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me