Loading Program

« Svi Program

Duvački kvintet “Modern 5”

30. juna od 22:00

Detalji

Datum:
30. juna
Vrijeme:
22:00

Mjesto

Plato ispred Dvorca kralja Nikole

Organizator

JP Kulturni centar Bar
Telefon za rezervacije:
068 278 760
E-pošta:
pr@barskiljetopis.me

Nadica Ristić Simović svoje školovanje započinje u Skoplju gdje završava diplomske i postdiplomske studije u klasi prof. Gordane Josifove Nedelkovske. Trenutno je prva solo oboa Crnogorskog simfonijskog orkestra i prva solo oboa Festivalskog orkestra ,,Operosa“. U ranijem desetogodišnjem periodu bila je prva solo oboa Makedonske opere i baleta i prva solo oboa „F.A.M.E.“ simfonijskog orkestra za snimanje savremene filmske muzike sa sjedištem u Skoplju. Nastupa na festivalima poput „Jesenjih muzičkih svečanosti“, „Đevđelijskog kulturnog ljeta“, „Danima Makedonske muzike“, „Barskom ljetopisu“, a svakako se među najznačajnijim ističu i nastupi sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom i Makedonskom filharmonijom u nekoliko navrata. Kontinuirano i u skladu sa svojom solo karijerom Nadica Ristić Simović se bavi i pedagoškom djelatnošću kao profesor oboe i kamerne muzike u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ i u okviru mnogih majstorskih radionica, poput Ljetnjeg kampa kamerne muzike na Ivanovim koritima koji organizuje KIC ,,Budo Tomović”.

Žana Lekić, flautistkinja, vanredni profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Diplomirala i magistrirala je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Ljubise Jovanovića. Usavršavala se na brojnim seminarima kod vodećih svjetskih flautista – Janoš Balint – Mađarska, Michael Debost – USA, Ketlin Chestin – USA, Aurel Nicolet – Švajcarska, Jiri Valek – Češka, Eje Kaufeldtl – Švedska, Gunilla von Baar – Švedska, Dejan Gavrić – Njemačka, Peter Lucas Graff – Njemačka. Osnivač je klase flaute u muzičkoj školi „Savo Popović“ na Cetinju 2006. godine. Redovni je član žirija na takmičenjima u Crnoj Gori u kategoriji flaute i kamene muzike. Redovni je predavač Ljetnjeg kampa za kamernu muziku na Ivanovim koritima (Cetinje). Član je Crnogorskog simfonijskog orkestra od njegovog osnivanja 2007. do juna 2015. godine. Član Strukovnog vijeća za umjetnost na Univerzitetu Crne Gore u dva mandata, 2012 – 2016. Od marta 2014. do oktobra 2015. godine, obavljala je funkciju vršioca dužnosti Sekretara za kulturu i medije Prijestonice Cetinje. Ostvarila je veliki broj resitala na koncertnim podijumima u zemlji i regionu, predstavljajući najprije Muzičku akademiju a zatim i mladu crnogorsku umjetničku scenu. Kao solista nastupala je na, gotovo svim, festivalima u Crnoj Gori – „DEUS“, „Podgoričko kulturno ljeto“, „Budva Grad Teatar“, „Barski ljetopis“, „Montenegro music festival“.

 Damjan Begović je rođen 1992. u Kotoru. Osnovne i master studije završio je u Ljubljani u klasi prof. Jože Kotara, tokom studija odlazi na ERASMUS program u Lucern (Švajcarska) kod prof. Paola Beltraminija. Aktivan je kao solista, član kamernih sastava i zaposlen je na poziciji drugog klarineta i bas klarineta u Crnogorskom simfonijskom orkestru kao i profesor klarineta u muzičkoj školi „Vida Matjan“ u Kotoru.

 

Maša Tulić je rođena 1988. u Pančevu. Osnovne i master studije završava u Novom Sadu na Akademiji umetnosti u klasi prof. Vasić Nenada. Nastupa sa brojnim orkestrima u zemlji i regionu, radila je kao profesor horne u Muzičkoj školi u Subotici, a trenutno je zaposlena na mjestu četvrte horne Crnogorskog simfonijskog orkestra i kao profesor horne u muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici.

Georgi Kalajdziev-Dzodzo je rođen 1995. u Skoplju. Osnovnu muzičku školu – odsjek klavir završava u Đevđeliji 2010. godine i upisuje se u srednju muzičku školu „Ilija Nikolovski-Luj“ odsjek fagot u klasi prof. mr Gorana Zafirovića, a 2014. upisuje se na Muzičku akademiju u Skoplju u klasi prof. mr Marjana Miloševskog. Nastupa i takmiči se kao solista i u okviru kamernih sastava gdje osvaja brojne nagrade i priznanja. Trenutno je zaposlen na mjestu drugog fagota u Crnogorskom simfonijskom orkestru.

                                                                                                                       

Mina Novović  (oboa na zamjeni*) je rođena 1994. godine u Novom Sadu. Osnovne akademske studije završava na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vladimira Puškaša. Nastupa kao sa mnogim orkestrima kao član: orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, Vojvođanski simfonijski orkestar, Crnogorski simfonijski orkestar, orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu, Subotička filharmonija, Zrenjaninska filharmonija, Banjalučka filharmonija, evropski omladinski orkestar WYO, Sarajevski simfonijski orkestar „Amadeus“, Simfonijski orkestar „Benso“, Beogradski mladi simfoničari, „Donaujugend orchester“… sa kojima nastupa u zemlji i inostranstvu. Član je orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta gdje svira obou i engleski rog.