Visoki držvani funkcioneri čestitali početak jubilarnog Ljetopisa

Početak jubilarnog izdanja Barskog ljetopisa organizatorima su čestitali predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović,  premijer  crnogorske Vlade, Duško Marković, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, kao i ministar kulture, Janko Ljumović.

Predsjednik Vujanović izrazio je poštovanje organizatorima i učesnicima ove manifestacije koju, kako je istakao, doživljava kao priliku da kroz značajne kulturne sadržaje njegujemo toleranciju i suživot:

“Uvjeren sam da će Barski ljetopis i ove godine dati snažan doprinos razvoju crnogorske kulture i u duhu prepoznatljivog zajedništva koje grad Bar vjekovno baštini, uticati da se još jedna festivalska sezona uspješno realizuje, a grad Bar nastavi biti stjecište umjetničke kreativnosti, stvaralaštva i dobrog raspoloženja na dobrobit svih nas koji živimo u Crnoj Gori, ali i gostiju koji u ovoj manifestaciji mogu uživati tokom turističke sezone”, kazao je predsjednik Vujanović.

U čestitki premijera Duška Markovića ističe se da je Barski ljetopis postao svojevrstan kulturni brend ne samo Bara, već i Crne Gore:

“Dok obilježavate važan jubilej, 30. Barski ljetopis, prilika je da pozdravim napore koji su učinili da ovaj Festival postane svojevrstan kulturni brend ne samo Bara, već i naše države. Uvjeren sam da će i ovogodišnji kulturno-umjetnički program dati dalji doprinos promociji ideje koju baštinite – da umjetnost i kultura pripadaju i trebaju svima. Na tom zadatku, koji je u funkciji javnog interesa i unaprjeđenja ukupne crnogorske kulturno-umjetničke scene, u Vladi Crne Gore imaćete odgovornog partnera”, navodi se u čestitki premijera Markovića.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, kazao je čestitajući da se jubilarni Barski ljetopis može okarakterisati dobrom vizijom i organizacijom:

“Iza Ljetopisa su tri decenije, za vrijeme kojih je postao jedna od odrednica našeg Bara; a sada su pred njim dva mjeseca trajanja koja će, po svemu sudeći, svojim programskim kvalitetom i vrijednostima koje njeguje, izdići ovu manifestaciju na još viši nivo. To je svakako put napretka grada i to ne samo u domenu kulture i umjetnosti, već i njegovog sveopšteg razvoja”.

Ministar kulutre u Vladi Crne Gore, Janko Ljumović, producentima, umjetnicima i publici poželio je uspješan Festival i to riječima:

“Uvjeren sam da će ovogodišnji Festival biti dobra osnova za novo desetljeće i da će novi festivalski koncept donijeti kvalitetnu umjetničku produkciju, afirmisati prepoznatljivo bogatstvo različitosti ovoga grada i na pravi način valorizovati savremenu stvaralačku scenu”.