Vesna Vujošević Labović – selektorka i producentkinja Pratećeg programa

Vesna Vujošević Labović je rođena 1976. godine u Baru. Studije je završila na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, odsjek Gluma, 1999. godine, gdje je stekla  zvanje: diplomirani dramski umjetnik – glumac, i to u klasi profesora Bora Stjepanovića. U Norveškoj je usavršavala „Igru sa maskama“ na Specijalističkom jednosemestralnom kursu Acting with Masks (Oslo 2008), Oslo University College – Faculty of Art, Design and Drama, Oslo. Postdiplomski magistarski studij Gluma (segment Pokret) završila je takođe na Cetinju 2011. godine. Od 2001-2013. godine radila je kao saradnik, pa predavač na predmetu Pokret, na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

Ostvarila je uloge u brojnim predstavama, nekoliko TV serija (Oriđinali, Ultima, mini serija za MVP,Budva na pjenu od mora) i projekata; zatim u nekoliko filmova (Die rote Zora, Gledaj me, Ljubav, ožiljci, Lokalni vampir).  Učestvovala je na domaćim i regionalnim festivalima kao što su: Budva Grad Teatar, Kotorski festival pozorišta za djecu, 45. Sterijino pozorje, 6. MKFM, Ohridsko leto , 12. dani Zorana Radmilovića, 6. Festivalski susreti evropskih teatara i dr.

Vesna Vujošević Labović je od 2001. do 2010. godine potpisala i nekoliko autorskih projekata: Mala škola glume 2001/2002, koautor radionice pokreta Put do sebe 2003, Škola glume 2006-2011, Performans sa maskama 2008/2009, koautor projekta Teatar u obrazovanju 2009/2010. i dr.

Nekoliko puta je nagrađivana za filmske i za pozorišne uloge. Trenutno je angažovana u Dramskom edukativnom studiju Scena iz Bara, gdje drži časove glume djeci i mladima i radi na pozorišnim i filmskim projektima za njih. Dugogodišnji je saradnik Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice.

Trenutno radi i  radi kao urednik i producent Pratećeg programa Barskog ljetopisa.