Veče sa Petrom Vujoševićem i Koviljkom Ćalasan u lokalu Mali Dvorac

Javno čitanje sa poznatim Baranima ove nedjelje (30.07) biće realizovano u lokalu Mali Dvorac na Šetalištu kralja Nikole, sa početkom u 22:30h. Biće to veče sa našim uglednim sugrađanima Petrom Vujoševićem i Koviljkom Ćalasan. 

Koviljka Ćalasan je rođena 1950. godine u Bosanskom Novom ( Novi grad ) u kom je završila i Gimnaziju. U Beogradu je diplomirala na odsjeku za istoriju umjetnosti Filozofskog fakulteta. Osam godina radila je kao profesor, a od 1984. godine, tj. od osnivanja Umjetničke galerije “Velimir A. Leković” i kao kustos. Od 2005. godine slika. Trenutno je u penziji.

 

Petar Vujošević živi i radi u Baru i Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu i  magistrirao na istom fakultetu – zidno slikarstvo. Takođe, diplomirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Član je ULUCG-a, ULUPUDS-a, AIMC-a (Međunarodno udruženje za moderni mozaik). Samostalno je izlagao u Baru, Beogradu, Budvi, Podgorici, Pančevu, Zrenjaninu, Petrovcu…Na festivalu Barski ljetopis do sada je realizovao autorske projekte: Jedan drugi svijet (2004)Da, voda (2002), Legenda o gvožđu (2001) i Kamen je znamen (2000)Autor je i osnivač Beogradskog festivala mozaika (2016) i Festivala Virski (2015. i 2016) kao i projekata Putevi umjetnosti i Mozaik malog formata (održava se u Beogradu od 2006). Bio je osnivač i član grupe Ametist (2001- 2014) sa kojom je realizovao mnoge izložbe i projekte. Već petu godinu za redom vodi Ljetnju školu mozaika u Starom gradu Baru.