Veče sa Nedeljkom Cicom Pavlović i Muharemom Muratovićem

Program Javno čitanje sa Baranima ove nedjelje, tj. 16. jula, održaće se u lokalu Riva na Šetalištu kralja Nikole, sa početkom u 22:30h. Gosti u čijem ćemo čitanju omiljene poezije i proze, pričanju i razgovoru uživati su Nedeljka Cica Pavlović – novinarka  i Muharem Muratović – akademski slikar. 

Nedeljka Cica Pavlović  je novinarka Radio Bara. Studirala je na FIlozofskom fakultetu u Sarajevu (odsjek književnost). Bila je dopisnik značajnih jugoslovenskih listova, radija i televizija, a u svojoj autorskoj emisiji “Govorimo da bi nas vidjeli”, u matičnoj kući, ugostila je brojne poznate ličnosti: poljskog kosmonauta Mihaela Hermaševskog, ambasadore Francuske, Japana, Kube, princezu Lindu Karađorđević, princa Nikolu Petrovića, poznate slikare, književnike…Iako predana novinarstvu do kraja, naporedo i piše. Objavljena joj je zbirka poezije “Ja neka druga”, dok su joj pjesme i ranije bile objavljivane u uglednim književnim časopisima, pa i nagrađivane.

Muharem Muratović je rođen 1950. godine u Mrkojevićima, u Baru. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu, a gimnaziju i Pedagošku akademiju u Nikšiću (odsjek likovna umjetnost). Omiljeni je zavičajni slikar koji je svojim toplim, prirodnim bojama ispjevao odu ženi i mrkovskom tlu. Dobitnik je mnogih nagrada i smatraju ga jednim od najboljih crnogorskih slikara. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Uporedo sa slikarstvom,  bavi se i pedagoškim radom.